Булгур с филе курицыРЕЦЕПТ – Булгур з філе курки.

Булгур одна з найстародавніших каш на землі – перші згадки цієї крупи були зафіксовані на письменах, датованих 9 століттям до н.е. Булгур – це не тільки ситна, а й дуже корисна крупа. Вона насичена білками, вуглеводами, вітамінами групи В, вітаміном К, магнієм, кальцієм, фосфором, калієм та іншими корисними мікроелементами.

Час приготування: 40 хвилин для 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Булгур – 180 г.,
  • Філе курки – 300 г.,
  • Червоний солодкий перець – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.,
  • Олія – 2 ст. ложки.
  • Сіль за смаком,
  • Перець до смаку.

Приготування страви:

1. Під проточною водою промиваємо булгур. Пересипаємо крупу в каструлю та додаємо воду. Трохи підсолюємо. Виставляємо невеликий вогонь і варимо так протягом 15 хвилин. Готовий булгур висипати в сито і дати стекти воді, що залишилася.

2. Миємо овочі та очищаємо їх. Тонко нарізаємо моркву на скибочки. А солодкий перець на шматочки невеликі. На маленькі шматочки необхідно також різати і філе курки. Після цього наливаємо олію на поверхню сковороди та обсмажуємо філе хвилин 15.

3. Після цього додаємо скибочки моркви і смажимо протягом кількох хвилин. Тепер кладемо в сковороду до інших продуктів болгарський перець, смажимо ще 3 хвилини. Періодично помішуємо.

4. Висипаємо булгур у сковороду з овочами та філе. Додаємо спеції та перемішуємо. Даємо продуктам “подружиться” протягом декількох хвилин і знімаємо з вогню.