Булгур з філе курки
РЕЦЕПТ – Булгур з філе курки.
Булгур одна з найстародавніших каш на землі – перші згадки цієї крупи були зафіксовані на письменах, датованих 9 століттям до н.е. Булгур – це не тільки ситна, а й дуже корисна крупа. Вона насичена білками, вуглеводами, вітамінами групи В, вітаміном К, магнієм, кальцієм, фосфором, калієм та іншими корисними мікроелементами.
Час приготування: 40 хвилин для 2-х людей.
Інгредієнти:
- Булгур – 180 г.,
- Філе курки – 300 г.,
- Червоний солодкий перець – 1 шт.
- Морква – 1 шт.,
- Олія – 2 ст. ложки.
- Сіль за смаком,
- Перець до смаку.
Приготування страви:
1. Під проточною водою промиваємо булгур. Пересипаємо крупу в каструлю та додаємо воду. Трохи підсолюємо. Виставляємо невеликий вогонь і варимо так протягом 15 хвилин. Готовий булгур висипати в сито і дати стекти воді, що залишилася.
2. Миємо овочі та очищаємо їх. Тонко нарізаємо моркву на скибочки. А солодкий перець на шматочки невеликі. На маленькі шматочки необхідно також різати і філе курки. Після цього наливаємо олію на поверхню сковороди та обсмажуємо філе хвилин 15.
3. Після цього додаємо скибочки моркви і смажимо протягом кількох хвилин. Тепер кладемо в сковороду до інших продуктів болгарський перець, смажимо ще 3 хвилини. Періодично помішуємо.
4. Висипаємо булгур у сковороду з овочами та філе. Додаємо спеції та перемішуємо. Даємо продуктам “подружиться” протягом декількох хвилин і знімаємо з вогню.
Страва ВОГОНЬ. Раджу, дуже смачно