Цена за похороны одного человека в Харьковской области в 2024 годуВартість поховати людину в Харківській області у 2024 році. Розповідаємо, яку мінімальну суму обійдеться похорон людини.

Через війну українцям довелося частіше зустрічатися зі смертю віч-на-віч і, на жаль, ховати своїх близьких.

Похорон у Харківській області у 2024 році

По області ціна за похорон однієї людини стартує від 6-7 тис. грн. У цю суму входить місце на цвинтар, хрест, труна, подушка та інші необхідні для проведення ритуалу поховання речі. Крім цього, в суму входить катафалк для доставки труни до могили. Також можливий і приїзд батюшки для відспівування покійного. Для віруючих послуги відспівування на цвинтарі коштуватиме плюсом близько 200-500 гривень, але лише в тому випадку, якщо людина була хрещена.

Агентства ритуальних послуг зазвичай одразу пропонують так звані пакети, тобто набори послуг, які відрізняються залежно від кількості та якості.

Так, у пакет “Економ” (від 6 до 7,5 тис. грн.) звичайно входять:

  • допомога в організації похорону, консультації по телефону;
  • труна дерев’яна;
  • простиня, подушка;
  • покривало біле чи церковне;
  • перевезення тіла до моргу;
  • підготовка померлого до похорону;
  • доставка ритуальної атрибутики до моргу;
  • трансфер;
  • плечова бригада для транспортування труни.

У пакет “Стандарт” входить майже все те ж саме, проте найкращої якості та вищого рівня, також додається хрест, табличка на нього, рушники, церковний набір, хусточки та священик.

За такі похорони доведеться віддати мінімум 10-14 тисяч, залежно від відстані трансферу та обраних опцій.

Ексклюзивна церемонія коштуватиме не менше 23-26 тисяч гривень, ціна може підніматися до будь-якого значення, все залежить від того, яку атрибутику вибере клієнт і які деталі захоче додати до похорону.

Загалом похорон коштуватиме від 6000 – 7500 гривень і вище.

Цена за похороны одного человека в Харьковской области в 2024 годуВарто зазначити, що є також варіант безкоштовного поховання по всій Харківській області. У разі, якщо сім’я не має грошей на похорон, необхідно написати заяву та поховання сплатить держава, ТГ. У цьому випадку чекати доведеться два-три тижні, і держчиновники самі оберуть спосіб – кремація чи поховання у труні.

Офіційно дозволено проводити похорон людей — лише на “відкритих” цвинтарях. Якщо ви бажаєте поховати близьку людину поруч із родичем на іншому цвинтарі (де поховання заборонено), потрібно додатково заплатити за дозвіл. Усього такий похорон обійдеться мінімально в 13 тисяч гривень.

Похорон у містах набагато дорожчий через виділену землю на цвинтарі, ніж по області в селах. Додатково ще потрібно доплачувати за місце на цвинтарі.