Кабачковая икра с кетчупом «Чили» - для остроты вкусаРЕЦЕПТ – Кабачкова ікра із кетчупом.

Лайф-хак для тих, хто любить ікру зі гостринкою. Ви можете додати до рецепту кетчуп “Чилі”, при цьому кількість кетчупу регулюйте залежно від того, наскільки гостру ікру ви любите. Незважаючи на те, що приготування кабачкової ікри з кетчупом вимагає часу, думаємо взимку, відкривши баночку ароматної ікри, ви не пошкодуєте, що влітку витратили час на її приготування.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1,4 кг;
  • морква – 300 г;
  • цибуля – 300 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • олія – 1/3 склянки;
  • кетчуп Торчин “Лагідний” – 200 г;
  • цукор – 1,5 ст. л.;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • оцет – 1 ст. л.;
  • чорний мелений перець – на смак.

Приготування кабачкової ікри на зиму:

1. Цибулю та кабачки необхідно нарізати кубиками, моркву натерти на великій тертці. При цьому якщо у вашого кабачка товста шкірка – її краще очистити.

2. У товстому сотейнику нагрійте олію, обсмажте в ній до золотистого кольору цибулю з морквою. Додайте в сотейник кабачок і готуйте під кришкою доки він не розм’якне, періодично помішуючи.

3. Коли шинок буде майже готовий додайте цукор, сіль, чорний мелений перець, кетчуп. Перемішайте та тушкуйте на повільному вогні близько 5 хвилин.

4. Використовуючи блендер, подрібніть кабачкову ікру з кетчупом до однорідної консистенції, додайте оцет і добре вимішайте.

5. Поверніть ікру на плиту та доведіть її до кипіння. Тепер кабачкову ікру з кетчупом можна розкласти по стерилізованих банках і накрити кришками, але поки що не герметично.

6. Банки з ікрою поставте в каструлю і залийте теплою водою, щоб вона покривала банки десь на 80%. Розраховуйте кількість води так, щоб банки були добре покриті, але при цьому при кипінні вода не потрапляла в середину банки з кабачковою ікрою з кетчупом.

7. З моменту закипання води стерилізуйте кабачкову ікру у банках 15 хвилин.

8. Через цей час вийміть банки з каструлі, герметично закрийте кришками. Залишіть ікру доки вона повністю не охолоне, потім перенесіть у захищене від сонця прохолодне місце.