Молодой картофель под сметанным соусом

РЕЦЕПТ – Молода картопля під сметанним соусом.

Молода картопля запечена в духовці під соусом з сметани і кропу є одним з моїх улюблених рецептів, це краща страва з картоплі. Смачний і простий рецепт молодої картоплі під сметанним соусом. Як можна смачно і незвично приготувати таку просту і знайому всім страву як молода картопля, читайте нижче.

Час приготування: 30 хвилин для 3-х осіб.

Інгредієнти:

  • 500 гр. картоплі,
  • 3 ст. ложки сметани,
  • 50 гр. твердого сиру,
  • 4 зубчики часнику,
  • 1 пучок кропу,
  • 1 ч. л. рослинного масла,
  • 1/2 ч. л. борошна,
  • сіль та перець (за смаком).

Приготування страви:

1. Картоплю почистити і викласти у змащену олією форму одним шаром.

2. Часник подрібнити (через часникодавку), кріп дрібно нарізати.

3. Приготувати сметанний соус для запікання картоплі: до сметани додати сіль і перець, а також борошно для загускання. Додати кріп та часник. Все перемішати.

4. Картоплю зверху полити соусом і поставити в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин.

5. За десять хвилин до готовності картоплю посипати тертим сиром і повернути до духовки.

6. Подавати запечену в сметані молоду картоплю у теплому вигляді, посипавши зеленню.

Смачного!