Молода картопля - чистити чи не чистити?Молода картопля надзвичайно смачна та корисна. У сезон з неї можна приготувати багато різноманітних страв.

Проте виникає питання – чи потрібно чистити молоду картоплю перед приготуванням?

Відповідь дуже проста – чистити не обов’язково. Адже це не лише смачно, а й корисно. Головне, що потрібно – це добре помити картоплю та приготувати улюбленим способом. А для того, щоб вона добре відмилася її слід просто замочити у воді.

Як швидко очистити молоду картоплю:

1 спосіб – перепад температури. Для цього залийте картоплю окропом і за кілька секунд помістіть її в крижану воду. В результаті шкірка має злізти.

2 спосіб – губка для миття посуду. Все, що потрібно – це використовувати жорстку сторону. Тримайте картоплину під струменем води і тріть її губкою. Вона змиватиме бруд зі шкіркою, а також сприятиме її відшаруванню.

3 спосіб – за допомогою солі. Візьміть картоплю середнього розміру, помийте її та складіть у металеву каструлю або миску. Насипте туди кілька ложок солі великого помелу, накрийте кришкою і почніть інтенсивно струшувати протягом кількох хвилин. Після, ретельно промийте картоплю під проточною водою.

Важливо, щоб молода картопля була свіжою, пружною, а ще краще – тільки зібрана з грядки. А сіль – великого помелу.

4 спосіб – спеціальні рукавички. Спочатку потрібно добре промити картоплю від грунту. Надягнути на руки спеціальні господарські рукавички з грубого матеріалу та добре потерти кожну картоплину. Таким чином шкірка відокремиться практично відразу і легко змиється водою.

Чим можна відмити руки після чищення молодої картоплі?

Стійкий бруд на руках спричиняє сік молодої картоплі. Щоб відмити руки вам знадобляться:

  • Лимонна кислота або оцет.  

Налийте в піалу склянку води і додайте столову ложку лимонної кислоти або оцту. Змочіть ватяний диск і протріть пальці. Результат не змусить на себе довго чекати: нігті та руки будуть чисті.

  • Міцелярна вода.

Потрібно змочити ватяний диск міцелярною водою та протерти пальці. Шкіра на очах почне світлішати.