Молода капуста в сухарях на сковороді
РЕЦЕПТ – Молода капуста у сухарях на сковороді.
Молода капуста, смажена в клярі, виходить смачною, соковитою та ароматною. За бажання в кляр можна додати паприку, що надасть страві особливого смаку.
Час приготування: 20 хвилин для 2 осіб.
Знадобиться:
- Капуста білокачанна 300 г;
- Олія соняшникова 40 мл;
- Панірувальні сухарі 1 ст. л;
- Сік лимонний 1 ст. л;
- Яйця курячі 1 шт;
- Оливкова олія 1 ст. л;
- Борошно пшеничне 1 ст. л;
- Перець чорний мелений і сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Капусту наріжте, захоплюючи край качана. Шматки повинні вийти пірамідальні.
2. Яйце добре перемішайте з щіпкою солі і щіпкою чорного меленого перцю.
3. Обвалюйте капусту з усіх боків у яйці, потім паніруємо в сухарях (до них можна додати трохи борошна, 0.5 ст. л., для кращого прилипання суміші).
4. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажуйте капусту з усіх боків до рум’яності на середньому вогні.
5. В кінці можна трохи прикрити кришкою, залишивши шпарину, щоб капуста проварилася. Головне – не перетримати.
6. Капуста в сухарях виходить дуже соковитою. При подачі можна полити її соком лимона та оливковою олією.
Leave a Reply