Молодая капуста в сухарях на сковородеРЕЦЕПТ – Молода капуста у сухарях на сковороді.

Молода капуста, смажена в клярі, виходить смачною, соковитою та ароматною. За бажання в кляр можна додати паприку, що надасть страві особливого смаку.

Час приготування: 20 хвилин для 2 осіб.

Знадобиться:

  • Капуста білокачанна 300 г;
  • Олія соняшникова 40 мл;
  • Панірувальні сухарі 1 ст. л;
  • Сік лимонний 1 ст. л;
  • Яйця курячі 1 шт;
  • Оливкова олія 1 ст. л;
  • Борошно пшеничне 1 ст. л;
  • Перець чорний мелений і сіль за смаком.

Приготування страви:

1. Капусту наріжте, захоплюючи край качана. Шматки повинні вийти пірамідальні.

2. Яйце добре перемішайте з щіпкою солі і щіпкою чорного меленого перцю.

3. Обвалюйте капусту з усіх боків у яйці, потім паніруємо в сухарях (до них можна додати трохи борошна, 0.5 ст. л., для кращого прилипання суміші).

4. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажуйте капусту з усіх боків до рум’яності на середньому вогні.

5. В кінці можна трохи прикрити кришкою, залишивши шпарину, щоб капуста проварилася. Головне – не перетримати.

6. Капуста в сухарях виходить дуже соковитою. При подачі можна полити її соком лимона та оливковою олією.