Які продукти треба вживати для концентрації уваги
У сучасному активному житті часто наявні стреси і втома, які не кращим чином впливають на здоров’я людини.
Якщо ви стали розсіяними, забудькуватими, не можете зосередитися, то підтримати організм і поліпшити працездатність вам допоможуть деякі продукти харчування.
Які продукти корисні для концентрації уваги:
– Буряк. Він знижує запалення, володіє високими антиоксидантами властивостями. Природні нітрати в буряках підвищують кровообіг до мозку, допомагаючи розумовим здібностям.
– Чорниця та інші темні ягоди. Чорниця та інші глибоко забарвлені ягоди поставляють організму групу рослинних сполук з протизапальним та антиоксидантним ефектом. Встановлено, що деякі антиоксиданти в чорницях накопичуються в мозку і допомагають поліпшити зв’язок між клітинами головного мозку.
– Авокадо. Авокадо допомагає запобігти утворенню тромбів у мозку (захист від інсульту), а також допомагає поліпшити когнітивні функції, особливо пам’ять та концентрацію. Він також багатий вітаміном В і вітаміном С.
– Броколі. Це один з найкращих продуктів для мозку, адже містить багато вітаміну С та ряд сполук, які надають протизапальну та антиоксидантну дію, що може допомогти захистити мозок від пошкодження.
– Кокосова олія. Кокосова олія працює як природний протизапальний засіб, який пригнічує клітини, відповідальні за запалення. Це може допомогти з втратою пам’яті, коли ви старієте.
– Темний шоколад. Чим темніший шоколад, тим більше користі для здоров’я. Він містить багато флавонолів, які мають антиоксидантні та протизапальні властивості. Вони також можуть допомогти знизити кров’яний тиск і покращувати кровопостачання як у мозку, так і в серці.
– Курячі яйця. Високий вміст холіну допомагає у створенні нових клітин і позитивно впливає на нервову систему.
– Гарбузове насіння. Містить цинк, магній, триптофан, селен, вітаміни В1 і К. Усе це допомагає мозку сприймати інформацію, покращує концентрацію, знижує рівень стресу. Лікарі радять вживати від 50 до 100 грамів гарбузового насіння на день.
– Волоські горіхи. Містять білок, вітаміни В, К і Р, антиоксиданти, амінокислоти, фенол, омега-3 та омега-6, що стимулюють ріст клітин мозку. Денна порція: від 20 до 30 грамів.
– Зелений чай. Багатий на катехіни та кофеїн, які уповільнюють старіння мозку.
– Куркума. Покращує кровообіг і приплив кисню до мозку, руйнує холестеринові бляшки в судинах.
– Чорна квасоля. Містить марганець, вітаміни групи В, магній, кальцій, залізо і калій. Цей корисний коктейль з мікроелементів перешкоджає старінню клітин мозку.
– Шпинат. Має у своєму складі вітаміни А, С, К і велику кількість лютеїну. Свіжий шпинат зберігає максимум корисних властивостей, його корисно додавати до салатів. Денна норма становить близько 100-150 грамів.
– Томати. Помідори є прекрасним джерелом споживання лікопену – потужного антиоксиданта, який захищає ваш мозок від небезпечних вільних радикалів. Ці вільні радикали мають потенціал, здатний негативно вплинути на органи вашого організму, включаючи головний мозок, і в цьому відношенні важливим є використання харчових продуктів, що містять антиоксиданти.
– Яблука. Флавоноїд кверцетин, що міститься у шкірці яблука, є потужним антиоксидантом. Він захищає від погіршення пам’яті і зниження мозкової діяльності. Тому з’їдати по яблуку в день корисно і смачно.
– Жирні сорти риби. Багаті на полінасичені жирні кислоти, велику кількість вітамінів і білка — природного “палива” для нашого мозку. Найкращий вибір у цій категорії — скумбрія, сардини, тунець, лосось.
Leave a Reply