Що кращє та вигідніше? Курка-несушка у сараї чи домашні яйця з ринку
Незабаром розпочнеться літо і кожна господиня у часному будинку замислюється як секономити гроші та не відчути різниці у своєму харчуванні.
На сьогодні багато пропозицій купити курей несушок. Ціни різні: Ломан Браун (4 місяці) по 250 грн., (11-12 місяців) по 100 грн., Леггорн (11-12 місяців) теж по 100 грн. за штуку, курка Домінант (2 місяці) коштує – 150 грн, пише Ізюм Інформаційний.
Десяток яєць на 15 квітня в середньому коштує 30-35 гривень. Є і трішки дешевше по 26-27 гривень, і трішки дорожче по 38-42 гривні. Ціна залежить від розміру. Пропозицій багато, як кажуть, “бери скільки хочеш”.
Тоб то 3-и десятка яєць коштують як одна однорічна курка, яка несе яйця майже щодня.
Що ж тоді краще курка чи яйця с під курки?
Довідково: Куркі потрібен хоч якийсь сарай, їжа, вода та місце для прогулянок. Курка може захворіти та загинути. Ви не зможете бути відсутнім декілька днів у дома, так як курей потрібно годувати. Переваги: завжди свіжі яйця, можливість скуштувати м’яса після забою та годування птиці травою та іншими кормами які є під рукою.
З яйцями проще купив і більше ніяких проблем, але щоб постійно купувати потрібно десь і гроші брати. А якщо ніде? То що – не їсти.
Кожен сам вирішує що для нього краще та вигідніше, але зрозуміло одне “хто не хоче працювати той і не їсть”.
Leave a Reply