Чим корисне українське сало, та як правильно його обрати
Зараз би сала під борщик, просто з гірчицею чи перетертим із сіллю та часником до чорного хліба…
Сало – дуже калорійний продукт: у 100 г. приблизно 900 ккал. Тому бажано вживати 20-30 г. на день і переважно у першій половині дня.
А вживати його найкраще з крохмалистими овочами: картопля, пастернак, буряк тощо. Такі поєднання – найсмачніші.
У салі на 100 г. продукту припадає 95 міліграмів холестерину. Для здорової людини – це третина денної норми, а при наявності захворювання серцево-судинної системи – половина норми. Саме тому у харчуванні важливо дотримуватися балансу і знати міру.
При виборі сала на ринку чи в магазині орієнтуйтеся на продукт від молодої тварини, проштрикніть його ножем, який завжди є у продавця, воно має бути м’якеньким, а шкірка ніжною. Краще обирати без м’ясних прожилок, товщиною до 3-5 см.
КОРИСТЬ САЛА
Воно містить також лецитин, який добре впливає на судини та клітинні мембрани, запобігаючи виникненню атеросклерозу і холін, який допомагає обміну жирів, а з ним – і загальному метаболізму. Щоправда, в ньому є чимало насичених жирних кислот. Це одна з причин вживати його у помірних кількостях.
Leave a Reply