Вареники с картошкой и грибами

РЕЦЕПТ – Вареників з картоплею та грибами.

Вареники з картоплею та грибами – смачна, поживна та низькокалорійна страва. Ніжне картопляне пюре, в яке додали варені печериці зі смаженою цибулею, це дуже смачно. Класичні вареники з картоплею та грибами показують, що начинка не повинна бути складною, щоб смакувати ідеально.

Час приготування: 60 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка гарячої води;
  • 2 ст. л. жирної сметани;
  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 2,5 склянки борошна.

Для начинки:

  • 0,5 кг. картоплі;
  • 300 г. грибів (можно в’зяти гриби що ростуть у лісі);
  • Зелень;
  • Сіль перець за смаком.

Як готувати страву:

1. У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.

2. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимішати руками до тих пір, поки воно не стане еластичним.

3. Накрити тісто плівкою та залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.

4. Картоплю відварити та розім’яти в пюре.

5. Гриби дрібно порізати та обсмажити в олії.

6. Поєднати з картопляним пюре. Додати дрібно рубану зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.

7. Відрізати 1/3 тіста. Розкачати у довгий пласт, приблизно 10 см завширшки.

8. За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на тісто.

9. Кулі начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см одна від одної.

10. Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути пальцями шов.

11. Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки можна вирізати вареники. Скласти вареники в тарілку і поставити в холодильник, поки ви ліпитимете інші.

12. Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа горошку чорного перцю та зелені. Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною та вершковим маслом або з обсмаженим салом та цибулею.

Смачного!