Вареники з картоплею та грибами
РЕЦЕПТ – Вареників з картоплею та грибами.
Вареники з картоплею та грибами – смачна, поживна та низькокалорійна страва. Ніжне картопляне пюре, в яке додали варені печериці зі смаженою цибулею, це дуже смачно. Класичні вареники з картоплею та грибами показують, що начинка не повинна бути складною, щоб смакувати ідеально.
Час приготування: 60 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка гарячої води;
- 2 ст. л. жирної сметани;
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 0,5 ч. л. солі;
- 2,5 склянки борошна.
Для начинки:
- 0,5 кг. картоплі;
- 300 г. грибів (можно в’зяти гриби що ростуть у лісі);
- Зелень;
- Сіль перець за смаком.
Як готувати страву:
1. У миску просіяти борошно, додати сіль, вершкове масло і сметану, налити склянку гарячої води і замісити тісто.
2. Викласти тісто на посипану борошном поверхню і вимішати руками до тих пір, поки воно не стане еластичним.
3. Накрити тісто плівкою та залишити на 10-15 хвилин. У цей час приготуємо начинку.
4. Картоплю відварити та розім’яти в пюре.
5. Гриби дрібно порізати та обсмажити в олії.
6. Поєднати з картопляним пюре. Додати дрібно рубану зелень, посолити, поперчити. Начинка готова – можна починати ліпити вареники.
7. Відрізати 1/3 тіста. Розкачати у довгий пласт, приблизно 10 см завширшки.
8. За допомогою двох столових ложок сформувати кульку з начинки і викласти на тісто.
9. Кулі начинки повинні розташовуватися приблизно на відстані 5 см одна від одної.
10. Краї тіста змочити водою. Скласти краї тіста, накривши начинку. Притиснути пальцями шов.
11. Починаємо вирізати вареники. За допомогою склянки можна вирізати вареники. Скласти вареники в тарілку і поставити в холодильник, поки ви ліпитимете інші.
12. Вареники відварити у великій кількості підсоленої води з додаванням лаврового листа горошку чорного перцю та зелені. Як тільки вареники спливуть, дістаємо їх шумівкою і подаємо на стіл разом зі сметаною та вершковим маслом або з обсмаженим салом та цибулею.
Смачного!
Leave a Reply