Український куліш з салом і пшономРЕЦЕПТ – Український куліш з салом і пшоном.

Куліш – традиційна народна українська страва з пшона, зварена на м’ясній юшці або воді, яку затирають салом із цибулею і часником. Ця страва навіть має другу назву – польова каша. Куліш могли готувати з овочами й зеленню, однак найбільше всім смакував варіант із мʼясом чи рибою.

Час приготування: 89 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1/2 – склянка пшона,
  • 3 – шт. лаврового листя,
  • 2 – щіпки суміші перців,
  • 6 – картоплин,
  • 150 – rрам сала,
  • 2 – цибулини,
  • 1 – корінь селери,
  • 1 – морква,
  • 2 – літра води,
  • Зелень, за смаком,
  • 1 – ч. ложка морської солі.

Приготування страви:

1. Для приготування заправки, сало нарізати кубиками, розміром близько одного кубічного сантиметра, додати суміш перців і злегка підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.

2. У киплячу воду, додати морську сіль, опустити, крупно нарізані, моркву та селеру і варити до напівготовності.

3. Додати картоплю, нарізану брусочками, за 5-6 хвилин – пшоно.

4. Коли крупа буде майже готова, додати заправку з сала та цибулі, лавровий лист, зелень і варити до готовності.