Український куліш з салом і пшоном
РЕЦЕПТ – Український куліш з салом і пшоном.
Куліш – традиційна народна українська страва з пшона, зварена на м’ясній юшці або воді, яку затирають салом із цибулею і часником. Ця страва навіть має другу назву – польова каша. Куліш могли готувати з овочами й зеленню, однак найбільше всім смакував варіант із мʼясом чи рибою.
Час приготування: 89 хвилин.
Інгредієнти:
- 1/2 – склянка пшона,
- 3 – шт. лаврового листя,
- 2 – щіпки суміші перців,
- 6 – картоплин,
- 150 – rрам сала,
- 2 – цибулини,
- 1 – корінь селери,
- 1 – морква,
- 2 – літра води,
- Зелень, за смаком,
- 1 – ч. ложка морської солі.
Приготування страви:
1. Для приготування заправки, сало нарізати кубиками, розміром близько одного кубічного сантиметра, додати суміш перців і злегка підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.
2. У киплячу воду, додати морську сіль, опустити, крупно нарізані, моркву та селеру і варити до напівготовності.
3. Додати картоплю, нарізану брусочками, за 5-6 хвилин – пшоно.
4. Коли крупа буде майже готова, додати заправку з сала та цибулі, лавровий лист, зелень і варити до готовності.
Leave a Reply