Угорський суп без м’яса на бульйоні
РЕЦЕПТ – Угорський суп без м’яса на бульйоні.
Ароматний угорський суп з сирними галушками та овочами без м’яса на бульйоні, сподобається всім любителям сиру. Це оригінальна і смачна перша страва, у якій вдало поєдналися овочі і сирні галушки. Сир твердих сортів вибирайте на свій смак. Суп можна варити на м’ясному або овочевому бульйоні з додаванням м’яса або без нього.
Час приготування: 48 хвилин.
Інгредієнти:
- 100 гр. – сир (твердий),
- 1 літр – бульйон (овочевий або курячий),
- 100 гр. – морква,
- 100 гр. – картопля,
- 3 ст. л. – мука,
- 1 стебло – зелена цибуля,
- 1 шт. – куряче яйце,
- 3 ст. л. – рослинна олія,
- За смаком – перець (мелений),
- За смаком – сіль.
Приготування страви:
1. Зелену цибулю нарізаємо і злегка обсмажуємо в олії. Очищену картоплю з морквою нарізаємо кусочками і викладаємо в зелений лук. Обсмажуємо 2-3 хвилини.
2. В овочі додаємо борошно (1 ст. л.) і перемішуємо.
3. Вливаємо бульйон (овочевий або курячий), солимо, перчимо і варимо, поки морква з картоплею не стануть м’якими. Поки варяться овочі, миску натираємо сир і додаємо яйце.
4. Посипаємо борошном (2 ст. л.), додаємо трохи солі і перчимо.
5. Перемішуємо заготовку для галушок. З підготовленої сирної суміші формуємо галушки (невеликі кульки) в кількості 15-16 шт.
6. Як овочі стануть м’якими, додаємо підготовлені сирні галушки і варимо 2-3 хвилини після закипання.
7. Подаємо смачний суп з сирними галушками з гарячим хлібом.
Приємного апетиту!
Leave a Reply