Угорський суп без м’яса на бульйоніРЕЦЕПТ – Угорський суп без м’яса на бульйоні.

Ароматний угорський суп з сирними галушками та овочами без м’яса на бульйоні, сподобається всім любителям сиру. Це оригінальна і смачна перша страва, у якій вдало поєдналися овочі і сирні галушки. Сир твердих сортів вибирайте на свій смак. Суп можна варити на м’ясному або овочевому бульйоні з додаванням м’яса або без нього.

Час приготування: 48 хвилин.

Інгредієнти:

  • 100 гр. – сир (твердий),
  • 1 літр – бульйон (овочевий або курячий),
  • 100 гр. – морква,
  • 100 гр. – картопля,
  • 3 ст. л. – мука,
  • 1 стебло – зелена цибуля,
  • 1 шт. – куряче яйце,
  • 3 ст. л. – рослинна олія,
  • За смаком – перець (мелений),
  • За смаком – сіль.

Приготування страви:

1. Зелену цибулю нарізаємо і злегка обсмажуємо в олії. Очищену картоплю з морквою нарізаємо кусочками і викладаємо в зелений лук. Обсмажуємо 2-3 хвилини.

2. В овочі додаємо борошно (1 ст. л.) і перемішуємо.

3. Вливаємо бульйон (овочевий або курячий), солимо, перчимо і варимо, поки морква з картоплею не стануть м’якими. Поки варяться овочі, миску натираємо сир і додаємо яйце.

4. Посипаємо борошном (2 ст. л.), додаємо трохи солі і перчимо.

5. Перемішуємо заготовку для галушок. З підготовленої сирної суміші формуємо галушки (невеликі кульки) в кількості 15-16 шт. 

6. Як овочі стануть м’якими, додаємо підготовлені сирні галушки і варимо 2-3 хвилини після закипання.

7. Подаємо смачний суп з сирними галушками з гарячим хлібом.

Приємного апетиту!