Тюря на кефиреРЕЦЕПТ -Тюря на кефірі.

Тюря – дуже старовинна перша страва російської кухні. Найпопулярніша страва у спеку – холодний суп. На квасі, на кефірі, на буряковому відварі чи вині. Дуже смачно виходить. Тюря – це холодний суп на основі кефіру, з зеленим огірком і картоплею. Прекрасно вживати у спекотний літній день.

Час приготування: 25 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Огірок – 2 штуки,
  • Картопля – 2 штуки,
  • Вода за смаком,
  • Сметана жирністю 15% – 100 грамів,
  • Кефір жирністю 2,5 % – 1 літр.

Приготування стравы:

1. Кефір розбавте водою, додайте сметану.

2. Картоплю дрібно наріжте, відваріть або обсмажте. Дрібно накришіть огірки, змішайте з картоплею, залийте сумішшю кефіру.

3. При подачі в тарілку викладіть трохи картоплі, залийте охолодженою сумішшю з огірками.