Паста по-тоскански с каннеллони в духовкеПаста – страва, без якої італійці не уявляють свого життя, бо це смачно, корисно та ситно.

Секрети смачного рецепту приготування пасти по-тосканськи

Паста по-тосканськи – швидка та смачна страва. Завдяки гігантським черепашкам (конкільйони), виглядає така страва дуже ефектно. Відмінний варіант, якщо ви хочете розбавити повсякденність сімейних вечерь або чекаєте гостей.

Тосканська кухня – досить проста у приготуванні. Її невід’ємна частина – якісні свіжі інгредієнти у поєднанні з різними видами пасти. В Україні італійські conchiglioni (у перекладі – “черепашки молюска”) лише починають набирати популярності. Адже вони ідеально підходять для фарширування та запікання з сиром та соусом. Приготувати таку пасту дуже просто. Незалежно від начинки, страва виходить красивою та апетитною.

Як приготувати пасту по-тосканськи

Рецепт приготування пасти по-тосканськи складається з чотирьох етапів: підготовка м’ясної начинки, відварювання черепашок, наповнення макаронних форм і запікання. Через 45 хвилин блюдо можна подавати!

1. Підготовка м’ясної начинки.

Віддайте перевагу свинячому, яловичому або курячому фаршу. Але щоб страва вийшла соковитою, краще вибрати суміш яловичого та свинячого фаршу. Якщо ви все-таки зупинилися на пісній телятині або курці, додайте трохи вершкового масла. І пам’ятайте: що краще подрібнене м’ясо, то ніжніше вийде паста. Тому готуючи фарш самостійно, пропускайте його через м’ясорубку щонайменше 2 рази.

Розігріту сковороду змастіть оливковою олією. У тосканській кухні часто використовується олія екстра-класу першого віджиму. Дрібно порубайте цибулю і пасеруйте, поки вона не стане прозорою. Додати фарш. Постійно перемішуйте та розминайте м’ясо, щоб не утворилися великі шматки. Коли фарш потемніє, додайте свіжу зелень, зубчик часнику та пряні спеції. Все добре перемішайте та тушкуйте ще кілька хвилин.

2. Підготовка пасти.

Конкільйони – великі італійські мушлі, які фарширують сухими або заздалегідь відварюють до стану al dente – “на зубок” (трохи недоварені, коли відчувається легке похрускування на зубах).

Паста по-тоскански с каннеллони в духовкеНасамперед вивчіть інструкцію на упаковці. Якщо пасту все ж таки потрібно відварити перед запіканням, наповніть водою велику каструлю (гігантським черепашкам має бути вільно, щоб вони не прилипли до стінок або один до одного) і доведіть до кипіння. Посолити і варити на середньому вогні на 1-2 хвилини менше, ніж зазначено на упаковці. Спробуйте одну з черепашок – якщо вона пружна, але не жорстка, одразу вимикайте конфорку та зливайте воду. У жодному разі не розваріть пасту – ваші ємності для фарширування повинні добре тримати форму. Перекладіть черепашки в посуд із холодною водою – так вони збережуть первісний вигляд. Розкладіть окремо на плоских тарілках і дайте обсохнути.

3. Наповнення конкільйонів.

Начиніть кожну черепашку. Утримуйте її акуратно за краї. Начинку кладіть щільно. Повторіть таку процедуру з формочками, що залишилися, поки посуд для випікання не буде повністю заповнений. Між черепашками має залишатися місце, оскільки при запіканні вони ще трохи збільшаться у розмірі. Зверху посипте тертим сиром і залийте овочевим бульйоном, змішаним із кетчупом. За консистенцією соус має нагадувати 15% сметану. Він також повинен повністю покривати пасту, інакше її верхня частина залишиться твердою (особливо якщо ви попередньо не відварили макаронні вироби).

4. Запікання в духовці.

Помістіть форму з фаршированими мушлями в духовку, прикрийте кришкою або фольгою і запікайте 25 хвилин при 190°С. Сир повинен розплавитися та отримати золотисто-коричневий відтінок. Занадто довго тримати конкільйони у духовці не варто, інакше вони розповзуться.

Перед подачею дайте настоятися страві протягом декількох хвилин.

Паста по-тосканськи ідеально підходить як основна страва на вечерю.

Смачного!

Інгредієнти до рецепту:

  • Овочевий бульйон,
  • М’ясний фарш – 150 г.,
  • Макарони «черепашки» (великі) – 10 шт.,
  • Цибуля ріпчаста – 50 г.,
  • Кетчуп – 40 р.,
  • Часник – 5 р.,
  • Сир твердий – 50 г,
  • Базилік, зелень,
  • Сіль, перець за смаком.

Час приготування: 60 хвилин на 2-х осіб.