Індичка з яблуками в духовці
РЕЦЕПТ – Індичка з яблуками в духовці.
Індичка, фарширована яблуками, за нашим рецептом вражає не тільки своїм виглядом, але і гармонією смаку. Як приготувати? Індичка з яблуками в домашніх умовах своїми руками швидко і смачно.
На 10 осіб • Приготування: 180 хв. • 226 ккал.
Вам знадобиться:
- 1 індичка,
- 3 ст. л. лимонного соку або білого вина,
- 1 кг. яблук або сушених слив,
- Вершкове масло або сметана,
- Сіль за смаком.
Приготування страви:
1. Натри тушку птиці сіллю і лимонним соком і надавши їй округлу форму, зафіксувавши її шпагатом. Яблука або сливи покласти в черевце, отвір заший. Поклади підготовлену птицю спинкою вниз на деко, змасти розтопленим маслом або сметаною.
2. Індичку спочатку підрум’янити в духовці при температурі 180-220 °С, потім полий гарячою водою і знизь температуру до 135-150 °С. Смаж до повної готовності (близько 2-2,5 год), час від часу поливаючи соком, що утворюється.
3. З готової індички з німи шпагат, ложкою вийми яблука, наріж порційно, розклавши шматки на блюді. Подавай із запеченою картоплею, смаженими грибами, пшоняною кашею і кисло-солодким соусом.
Leave a Reply