Индейка с яблоками

РЕЦЕПТ – Індичка з яблуками.

На 10 осіб • Приготування: 180 хв. • 226 ккал.

Вам знадобиться:

  • 1 індичка,
  • 3 ст. л. лимонного соку або білого вина,
  • 1 кг яблук або сушених слив,
  • вершкове масло або сметана,
  • сіль.

Приготування страви:

1. Натри тушку птиці сіллю і лимонним соком і надавши їй округлу форму, зафіксувавши її шпагатом. Яблука або сливи покласти в черевце, отвір заший. Поклади підготовлену птицю спинкою вниз на деко, змасти розтопленим маслом або сметаною.

2. Індичку спочатку підрум’янити в духовці при температурі 180-220 °С, потім полий гарячою водою і знизь температуру до 135-150 °С. Смаж до повної готовності (близько 2-2,5 год), час від часу поливаючи соком, що утворюється.

3. З готової індички з німи шпагат, ложкою вийми яблука, наріж порційно, розклавши шматки на блюді. Подавай із запеченою картоплею, смаженими грибами, пшоняною кашею і кисло-солодким соусом.