Холодець з індички – низькокалорійний
РЕЦЕПТ – Холодець з індички – низькокалорійний.
За смаком він нічим не поступається класичним холодцю, і варити його дуже просто. У крилах і стегнах індички багато м’яса, і застигає він дуже добре, тому желатин не потрібен.
Інгредієнти:
- Стегно індички – 1 шт.,
- Крила індички – 2-3 шт.,
- Вода – 2,5-3 л,
- Морква – 1 шт.,
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- Часник – 3-4 зубчики,
- Лимон – 2 скибочки,
- Сіль – 1,5-2 ч. л.,
- Чорний перець горошком – 4-5 шт.
Рецепт страви:
- Частини індички помити, обсушити. Цибулю і моркву почистити. М’ясо і підготовлені овочі покласти в каструлю, додати чорний перець горошком і залити водою так, щоб рівень її був вище м’яса сантиметрів на 5-7.
- Поставити ємність на плиту, дати закипіти змісту, посолити, зменшити вогонь, зняти піну і варити на маленькому вогні 4 години.
- Через 2 години після закипання вийняти моркву і цибулю – морква знадобиться для прикраси, цибуля вже не потрібен.
- Через 4 години індичку вийняти з каструлі і дати їй охолонути, а бульйон процідити через дрібне сито. Зняти з м’яса шкірку, видалити кісточки. М’ясо розділити на шматочки. Моркву порізати невеликими шматочками, можна вирізати зірочки або будь-які інші фігурки. Часник подрібнити.
- У лоток викласти спочатку моркву, потім часник і скибочки лимона. Залити вміст лотка процідженим бульйоном, дати охолонути і прибрати в холодильник.
Якщо є побоювання, що холодець застигне, можна використовувати невелику кількість агар-агар (щоб не додавати желатин).
Наприклад, на 500 мл бульйону для отримання щільної текстури потрібно 5 г агар-агару.
Leave a Reply