Помідори з часником на зиму
РЕЦЕПТ – Помідори з часником на зиму.
Ефектно, яскраво, красиво, дуже смачно та дуже просто! Помідори у снігу з часником на зиму виглядають цікаво і не вимагають безлічі спецій, заготовка виходить гармонійною та самодостатньою. Взимку можна подати консервацію як доповнення до м’яса або картоплі.
- Помідори (дрібні),
- Часник подрібнений (на 1 л. банку) – 1 ст. л.,
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л. (на 1 л. банку),
- Суцвіття кропу.
Маринад на 1,5 л. води:
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
Примітка: Розраховано на літрові банки, якщо закривати в 3-х літрових банках, то часнику — 2 ст. л., а лимонної кислоти – 1 ч. л. чи 1 ст. л. оцту.
Приготування закривачки:
1. Помідори невеликого розміру проколоти зубочисткою з боку плодоніжки і укласти в банки, попередньо на дно поклавши суцвіття кропу.
2. Залити двічі окропом та дати постояти щоразу по 10 хвилин. Злити, виміряти кількість та на цій воді приготувати маринад: на 1,5 л води покласти 1 ст. л. солі та 3 ст. л. цукру, закип’ятити. У банки із помідорами покласти по 1 ст. л. подрібненого часнику.
3. Зверху у кожну банку всипати по 0,5 ч. л. лимонної кислоти.
4. Залити киплячим маринадом.
5. Закатати, перевернути і укутати.
Leave a Reply