Томати фаршировані ковбаскамиРЕЦЕПТ – Томати фаршировані ковбасками.

Фаршировані томати – це дуже проста у приготуванні страва і обов’язково прийдеться до смаку всім домашнім та гостям. Вона може бути як закускою, так і другою стравою, що не обтяжуватиме шлунок.

Час приготування: 60 хвилин на 5 осіб.

Інгредієнти:

  • 10 твердих томатів;
  • 400 г сирих ковбасок;
  • 1 шматок сухого хліба;
  • 30 г молока;
  • 40 г тертого сиру;
  • 3 столових ложки панірувальних сухарів;
  • 1 цибуля;
  • 3 зубчики часнику;
  • Петрушка;
  • 40 г горіхів.

Приготування страви:

1. Сухий хліб заливаємо молоком.

2. Дрібно шинкуємо цибулю та обсмажуємо на пательні до прозорого кольору.

3. Додаємо подрібнений часник та смажимо ще 5 хвилин.

4. Відрізаємо верхню частину томатів та обережно дістаємо ложкою сердцевину.

 5. Перевертаємо томати, щоб стекла зайва рідина.

6. Ковбаски видавлюємо з оболонки. 

7. Змішуємо вміст ковбасок із цибулею та часником.

8. Віджимаємо хліб від молока та додаємо до начинки.

9. Туди ж подрібнюємо петрушку, чорний молотий перець та сіль.

10. Розігріваємо духовку до 180°C.

11. На дно кожного томату викладаємо пів чайної ложки сухарів, далі начинку. Посипаємо зверху горішками та сухарями. Закриваємо зверху томат тією частиною що зрізали.

12. Форму для випікання вистилаємо пергаментом. Томати поливаємо двома столовими ложками олії. 

13. Випікати40 хвилин.  Після приготування посипаємо тертим сиром та ставимо в духовку ще на 5 хвилин.