Помідори в банках будуть цілими і не потріскаються
Смачні консервовані помідори – справжня знахідка взимку. І саме зараз потрібно подбати про те, щоб у холодну пору року спокійно насолоджуватися ними. Літній сезон помідор у розпалі. Кожен кулінар намагається заготовити баночку-другу своїх улюблених помідорів на зиму,
Через війну на території України та підвищення цін на продукти харчування багато господинь в цьому році вирішили ретельно підготуватися до зими: заморозити різну зелень, овочі та ягоди, а також засолити огірки та помідори.
Під час консервації цих овочів у господинь часто виникає та сама проблема: томати в банці тріскаються, через що втрачають свій вигляд, а згодом це впливає і на смак закрутки.
Читайте також: Смачні помідори у 3-літрову банку на зиму
Що робити, щоб помідори не лопалися
Завжди вибирайте для консервації свіжі помідори невеликого розміру. Вони мають бути жорсткими, пружними та без ознак втручання шкідників чи гнилі. При цьому сорт помідорів не має значення.
Чимало недосвідчених господинь часто стикаються з різними труднощами під час консервації. Одна з них – мариновані помідори тріскаються у банках.
Щоб запобігти цьому, необхідно зробити на томатах невеликі проколи – завдяки цьому знизиться напруга плівки томатів. Робити це бажано зубочисткою в місці, де знаходиться плодоніжка. Зазначимо, що проколи мають бути досить глибокими.
Ще один спосіб, щоб захистити помідори від тріщин, спочатку залити в банку гарячий маринад і залишити його там на декілька хвилин, а потім вже відправляти в неї овочі.
Крім того, маринад або розсіл потрібно заливати і виливати із банок поступово і в кілька етапів. Бажано, щоб з кожним разом розсіл був гарячішим за попередній.
Pomidor