Помідори часточками на зиму в 1 літрові банки - "четвертовані"РЕЦЕПТ – Помідори часточками на зиму в 1 літрові банки.

Це рецепт помідорів, які закриваються половинками чи четвертинками. Частки помідорів, закочені в банки з часником та зеленню, – ароматна, смачна та цікава закуска. Відкривши такі помідори взимку, у хід підуть не лише овочі, а й маринад. Помідори виходять дуже смачними, пряними, кисло-солодкими.

Час приготування: 180 хвилин. Розрахунок інгредієнтів дано на 1 літрову банку.

Інгредієнти:

  • Помідори – 0,5-0,7 кг.,
  • Часник – 1/2 головки,
  • Кріп – 1/2 пучка,
  • Петрушка – 1/2 пучка,
  • Хрін – 1 лист (1/2 листа – на дно банки + 1/2 листа – зверху),
  • Кріп – 2 парасольки (1 парасолька – на дно банки + 1 парасолька – зверху),
  • Лавровий лист – 1-2 шт.,
  • Чорний перець – 5-6 горошин,
  • Гострий перець – 2-3 кільця.

Маринад:

  • Сіль – 1 ст. л.,
  • Цукор – 1 ст. л.,
  • Олія – ​​1 ст. л.,
  • Оцет 9% – 1 ст. л.,
  • Окріп – 0,5-0,7 літра.

Приготування закрутки:

1. Помідори із щільною м’якоттю вимити. Кожен помідор розрізати на 2 чи 4 частини. Часник очистити, кріп та петрушку вимити. Часник та зелень нарізати та перемішати.

Нагадуємо, що розрахунок інгредієнтів дано на 1 літрову банку. Отже, на дно кожної простерилізованої літрової банки покласти половину листка хрону, гілочку кропу. Наповнити банки часточками помідорів, періодично пересипаючи зеленню з часником.

2. На дно кожної простерилізованої банки покласти половину листочка хрону, гілочку кропу. Наповнити банки часточками помідорів, періодично пересипаючи зеленню з часником.

3. Зверху помідорів із зеленню і часником у кожну банку викласти 1-2 лаврові листки, 5-6 горошин перцю, по гілочці кропу, по половині листочка хрону і по 2 кільця гострого перцю.

4. Засипати в літрові банки по 1 столовій ложці цукру та солі, налити по 1 столовій ложці рослинної олії та 9% оцту.

5. У кожну літрову банку з помідорами налити 0,5 літра окропу, накрити кришкою, що прокип’ятить. Якщо закочуватимете помідори в трилітрові банки, то відповідно збільште втричі кількість кожного інгредієнта.

6. Стерилізувати банки ємністю 1 л 15 хвилин. Для стерилізації банок у каструлі гріємо воду, на дно викладаємо марлю, складену в кілька шарів (марлю викладаємо для того, щоб банки не лопнули), в киплячу воду акуратно опускаємо банки, щоб вода покривала їх “по плечі” і з моменту закипання води стерилізуємо рівно 15 хвилин на середньому вогні. Після стерилізації банки закатати кришками, перевернути і укутати в ковдру до охолодження. Зберігати помідори, приготовані за цим рецептом, можна й у квартирі без використання льоху.

7. Взимку пряні, кисло-солодкі часточки помідорів стануть чудовим доповненням до багатьох страв.

Легких заготовок вам, господині!