Джем из томатов с яблоками и специямиРЕЦЕПТ – Джем із томатів із яблуками та спеціями.

Здивувати рецептом джем з томатів з яблуками та спеціями – особливо смаком оригінального варення чи джему складно, але можливо. Напевно це буде відмінний подарунок солодарам, які сплять і бачать, як тане в роті ложечка напрочуд смачних ласощів з незвичайним поєднанням ароматів і спецій.

Час приготування: 240 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг. невеликих помідорів (сливки, чері),
  • 300 грамів цукру,
  • 2 ч. л. куркуми,
  • 4 зелені яблука,
  • 70 грамів листя базиліка,
  • 50 мл. яблучного оцту.

Приготування закрутки:

1. Помідори наріжте четвертинками, пересипте цукром та куркумою. Проваріть 10-15 хвилин.

2. Очистіть та натріть яблука. Подрібніть базилік. Обережно з’єднайте інгредієнти з томатами. Залишіть суміш на три-чотири години.

3. Додайте яблучний оцет, доведіть суміш до кипіння і кип’ятіть 15–20 хвилин.

4. Розлийте джем (конфітюр) за стерилізованими банками і герметично закупоріть.

Конфітюр краще зберігати у холодильнику не більше року.