Джем з томатів з яблуками та спеціями
РЕЦЕПТ – Джем із томатів із яблуками та спеціями.
Здивувати рецептом джем з томатів з яблуками та спеціями – особливо смаком оригінального варення чи джему складно, але можливо. Напевно це буде відмінний подарунок солодарам, які сплять і бачать, як тане в роті ложечка напрочуд смачних ласощів з незвичайним поєднанням ароматів і спецій.
Час приготування: 240 хвилин.
Інгредієнти:
- 1,2 кг. невеликих помідорів (сливки, чері),
- 300 грамів цукру,
- 2 ч. л. куркуми,
- 4 зелені яблука,
- 70 грамів листя базиліка,
- 50 мл. яблучного оцту.
Приготування закрутки:
1. Помідори наріжте четвертинками, пересипте цукром та куркумою. Проваріть 10-15 хвилин.
2. Очистіть та натріть яблука. Подрібніть базилік. Обережно з’єднайте інгредієнти з томатами. Залишіть суміш на три-чотири години.
3. Додайте яблучний оцет, доведіть суміш до кипіння і кип’ятіть 15–20 хвилин.
4. Розлийте джем (конфітюр) за стерилізованими банками і герметично закупоріть.
Конфітюр краще зберігати у холодильнику не більше року.
Leave a Reply