ТірамісуРЕЦЕПТ – Тірамісу.

Тірамісу – це класичний італійський десерт відомий на весь світ. Повітряний крем, просочене кавою печиво з посмаком рому, легка гіркуватість какао – все це разом створює фантастичний смак.

Рецепт насправді дуже простий: готується десерт тирамісу без випічки, тож потрібно лиш збити та змішати кілька інгредієнтів.

Час приготування: 35 хвилин для 6-х людей.

Інгредієнти:

  • 300 грам печива Савоярді;
  • 300 грам сиру маскарпоне;
  • 350 мл жирних вершків (від 30%);
  • 4 ст. л цукрової пудри;
  • 150 мл кави;
  • 1 ст. л коньяку або рому;
  • 1 ст. л какао-порошку.

Приготування страви:

1. З’єднайте в глибокій ємності маскарпоне і цукрову пудру. Віночком або міксером на низькій швидкості змішайте інгредієнти до однорідної консистенції.

2. Охолоджені вершки перелити в миску і збити міксером до м’яких піків.

3. Маленькими порціями поступово влити збиті вершки в сирну масу, акуратно перемішати лопаткою. 

4. Перелийте ароматну каву в тарілку, додайте коньяк або ром, а потім занурюйте в спиртне печиво для тірамісу на 2-3 секунди. 

5. Викладіть палички Савоярді в форму для запікання, застелену пергаментом, і покрийте шар кремом. Так повторювати дії до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.

6. Останній ярус десерту посипати какао-порошком і відправити тірамісу в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

7. При подачі можна прикрасити м’ятою.