Тірамісу
РЕЦЕПТ – Тірамісу.
Тірамісу – це класичний італійський десерт відомий на весь світ. Повітряний крем, просочене кавою печиво з посмаком рому, легка гіркуватість какао – все це разом створює фантастичний смак.
Рецепт насправді дуже простий: готується десерт тирамісу без випічки, тож потрібно лиш збити та змішати кілька інгредієнтів.
Час приготування: 35 хвилин для 6-х людей.
Інгредієнти:
- 300 грам печива Савоярді;
- 300 грам сиру маскарпоне;
- 350 мл жирних вершків (від 30%);
- 4 ст. л цукрової пудри;
- 150 мл кави;
- 1 ст. л коньяку або рому;
- 1 ст. л какао-порошку.
Приготування страви:
1. З’єднайте в глибокій ємності маскарпоне і цукрову пудру. Віночком або міксером на низькій швидкості змішайте інгредієнти до однорідної консистенції.
2. Охолоджені вершки перелити в миску і збити міксером до м’яких піків.
3. Маленькими порціями поступово влити збиті вершки в сирну масу, акуратно перемішати лопаткою.
4. Перелийте ароматну каву в тарілку, додайте коньяк або ром, а потім занурюйте в спиртне печиво для тірамісу на 2-3 секунди.
5. Викладіть палички Савоярді в форму для запікання, застелену пергаментом, і покрийте шар кремом. Так повторювати дії до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти.
6. Останній ярус десерту посипати какао-порошком і відправити тірамісу в холодильник на 2-3 години до повного застигання.
7. При подачі можна прикрасити м’ятою.
Leave a Reply