РЕЦЕПТ -Тонкі млинці на молоці.

Приготування тонких млинців на молоці – заняття не складне, головне виконувати всі інструкції та набратися терпіння. Спробуйте приготувати тонкі млинці на молоці, дотримуючись цього простого рецепту, і через деякий час ви зможете давати майстер-клас. Не бійтеся зіпсувати млинці – практика у цій справі визначає кінцеву якість.

Час приготування: 45 хвилин для 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Олія соняшникова рафінована – 2 столові ложки,
  • Яйця курячі – 3 штуки,
  • Борошно пшеничне – 200 грамів,
  • Сіль – 1 чайна ложка,
  • Цукор – 1 чайна ложка,
  • Молоко – 500 мілілітрів.

Приготування страви:

1. Для розчину для наших млинців знадобиться стандартний набір інгредієнтів: свіже молоко, курячі яйця, борошно, сіль, цукор та олія. Підготуйте все заздалегідь, щоб у процесі приготування не відволікатися.

2. У глибоку миску засипаємо борошно, що просіює, вбиваємо в неї яйця, додаємо сіль і цукор. Починаємо активно перемішувати інгредієнти, намагаючись досягти однорідної маси.

3. Продовжуємо заважати наш розчин для млинців. Завдання на цьому етапі – розбити всі грудочки. Якщо не зробити це зараз, то далі ситуація тільки погіршиться, і млинці вже не вийдуть тонкими та акуратними.

4. Як видно, розчин поки що виходить густим, більше схожим на тісто. Тому саме час влити в нього молоко. Краще робити це поступово, постійно помішуючи. Так ми уникнемо появи грудочок.

5. Продовжуємо процес до тих пір, поки тісто не стане рідким. Але не намагайтеся досягти надто рідкої консистенції. З такого розчину вдалі млинці не вийдуть.

6. Приступаємо до випікання. Попередньо розігріваємо сковороду і змащуємо за допомогою пензлика олією. Набираємо ополоником розчин і акуратно заливаємо на сковороду, рівномірно розкочуючи по всій її поверхні.

7. Найскладніше завдання – перевернути млинець. Бабусі роблять це голими руками, але ризикувати не варто – краще допомогти собі лопаткою. Індикатор напівготовності млинця – «бочок», що підрум’янився, і краї, що легко відходять від сковорідки.

8. У міру готовності млинців складаємо їх у рівну стопку. Багато господинь змащують млинці вершковим маслом, але це справа смаку. Їжте гарячі млинці та пригощайте ними гостей.

Смачного!