Густая домашняя томатная паста с чесноком на зимуРЕЦЕПТ – Густа домашня томатна паста з часником на зиму.

Томатна паста з часником на зиму підкорить своїм запахом усю округу. Для приготування заготівлі будуть потрібні бюджетні інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні. Томатна паста має неймовірний аромат і бездоганну текстуру.

Час приготування: 85 хвилин на 1-у 700 мл. банку.

Інгредієнти:

  • Помідори – 500 гр.,
  • Сіль – 1 ч. л.,
  • Оцет 9% – 1 ст. л.,
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.,
  • Часник – 1 головка.

Приготування закрутки:

1. Збираємо інгредієнти за списком. Відбираємо зрілі м’ясисті томати.

2. Добре миємо томати, на кожному робимо не дуже глибокий надріз. Ставимо кип’ятити воду.

3. Плоди занурюємо в окріп, відключаємо нагрівання і прикриваємо кришкою. Залишаємо бланшувати хвилин на 10.

4. Не втрачаючи часу, голівку часнику поділяємо на зубки, знімаємо верхній шар і миємо.

5. Акуратно дістаємо томати, знімаємо шкірку та вирізаємо плодоніжку. Розрізаємо на часточки.

6. Нарізку відправляємо в ємність блендера, туди кладемо часникові часточки.

7. Перебиваємо масу до однорідності.

8. Перебиту субстанцію виливаємо в ємність для варіння, солимо і додаємо цукор. Уварюємо 7 хвилин, наливаємо оцтову кислоту.

9. Доводимо до кипіння, відключаємо нагрівання. Розливаємо киплячий томатний соус по прожареним баночкам. Закручуємо стерильними кришками.

10. Встановивши на кришку, обгортаємо пледом і повільно остуджуємо. Після остигання томатну пасту забираємо у підвал чи місце, де зберігаються зимові заготовки.

Приємного апетиту!