Густа домашня томатна паста з часником на зиму
РЕЦЕПТ – Густа домашня томатна паста з часником на зиму.
Томатна паста з часником на зиму підкорить своїм запахом усю округу. Для приготування заготівлі будуть потрібні бюджетні інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні. Томатна паста має неймовірний аромат і бездоганну текстуру.
Час приготування: 85 хвилин на 1-у 700 мл. банку.
Інгредієнти:
- Помідори – 500 гр.,
- Сіль – 1 ч. л.,
- Оцет 9% – 1 ст. л.,
- Цукор-пісок – 1 ч. л.,
- Часник – 1 головка.
Приготування закрутки:
1. Збираємо інгредієнти за списком. Відбираємо зрілі м’ясисті томати.
2. Добре миємо томати, на кожному робимо не дуже глибокий надріз. Ставимо кип’ятити воду.
3. Плоди занурюємо в окріп, відключаємо нагрівання і прикриваємо кришкою. Залишаємо бланшувати хвилин на 10.
4. Не втрачаючи часу, голівку часнику поділяємо на зубки, знімаємо верхній шар і миємо.
5. Акуратно дістаємо томати, знімаємо шкірку та вирізаємо плодоніжку. Розрізаємо на часточки.
6. Нарізку відправляємо в ємність блендера, туди кладемо часникові часточки.
7. Перебиваємо масу до однорідності.
8. Перебиту субстанцію виливаємо в ємність для варіння, солимо і додаємо цукор. Уварюємо 7 хвилин, наливаємо оцтову кислоту.
9. Доводимо до кипіння, відключаємо нагрівання. Розливаємо киплячий томатний соус по прожареним баночкам. Закручуємо стерильними кришками.
10. Встановивши на кришку, обгортаємо пледом і повільно остуджуємо. Після остигання томатну пасту забираємо у підвал чи місце, де зберігаються зимові заготовки.
Приємного апетиту!
Leave a Reply