Молока мало, а згущенки багато: ціни та склад смаколика в Україні
Як вибрати корисне згущене молоко. Домашнє згущене молоко дуже смачне і має на 100% натуральний склад. Тому, що краще обрати, домашне чи магазине, читайте нижче.
Згущене молоко – це універсальні і дуже смачні ласощі. Жителі України дуже люблять згущене молоко і додають його в різні десерти.
Цей смаколик – улюблені ласощі дітей та дорослих. Його можна їсти просто ложкою, додавати в каву або чай, зі згущеного молока роблять різні десерти, коржі для тортів і смачні креми.
“Як перевірити якість згущеного молока, яке продається в українських магазинах, з чого його виробляють і чому на згущене молоко такий розкид цін”.
Магазинний десерт викликає великий сумнів щодо складу, та й смак у нього не дуже натуральний.
Для виготовлення натурального згущеного молока, у класичному рецепті використовують: незбиране молоко, вершки та цукор, щоб згустити молочну основу. Крім цього, у складі класичного продукту можна зустріти лактозу, яка є одним із компонентів молока.
Домашнє згущене молоко – рецепт
Для домашнього десерту обирайте свіже жирне молоко без добавок, краще з ринку. Вам також знадобиться каструля з товстим дном.
- Молоко – 5 склянок.
- Цукор – 2,5 склянки.
Молоко вилийте в каструлю і поставте на мінімальний вогонь. Коли молоко трохи нагріється, всипте цукор і перемішуйте до повного розчинення. Регулярно помішуючи, варіть згущене молоко 2-3 години, поки молоко не загусне. Залиште згущене молоко в холодильнику на 5-8 годин і розлийте по стерилізованим банкам, якщо плануєте довго зберігати.
Присутність у складі згущеного молока сторонніх домішок — какао, кави, рослинних жирів, стабілізаторів та ароматизаторів не заборонено законом, але в цьому випадку йдеться про інший продукт, який не може називатися згущеним молоком із цукром.
Як визначити якісне згущене молоко у магазині
Виготовлення згущеного молока, досить дорогий процес, тому якісний продукт, в основі якого знаходяться натуральні інгредієнти, не може коштувати дешево. Це перше, що необхідно враховувати під час виборів цієї продукції.
Зовнішній вигляд згущеного молока може розповісти багато про що, тому уважно розгляньте ласощі, понюхайте, розмішайте ложкою, налийте частину в тарілку. Борошниста, зерниста консистенція з кристаликами цукру говорить про можливі порушення технології виробництва, або недотримання умов зберігання.
Так, як вміст цукру в якісному згущеному молоці має бути не менше 43,5%, його смак повинен добре відчуватися одночасно з молочними продуктами. Крім відсоткового вмісту цукру, варто звернути увагу на жирність продукту, яка не повинна бути меншою, ніж 8,5%.
Ціна згущеного молока у магазинах та супермаркетах України стартує від 120 гривень за літр.
Є і дорожче. Ціна залежить від упаковки продукту – це метал, скло, пластик чи салофан, від цього зростає ціна на 5, 10 чи навіть 50 гривень за літр.
Leave a Reply