Сала на ринках майже немає: у Харківській області відчувається дефіцитВ Україні продовжують зростати ціни на продукти харчування.

За останні кілька місяців цього року відчутно подорожчали хліб, яйця, риба, крупи, молоко та м’ясо. Крім того, українців почала неприємно дивувати вартість сала.

У Харківській області в місті Ізюмі зросла ціна на сало. Зокрема, шматок домашнього сальця, станом на 27 вересня, в середньому коштує 250-260 грн/кг і це при тому що його майже немає на прилавках м’ясних відділів. На залізничному ринку у Ізюмі пропозиція сала обмежена, – дефіцит.

Як розповідають господині на базарі: Ще одна причина подорожчання сала – відсутність продукту. Попит є, а самого сала майже не має. Ціна на сало вища ніж  ціна на мясо, – додала вона.

Продавці пояснюють: селянам економічно невигідно вирощувати свиней на сало.

“Шість місяців – це вже може бути 100-120 кілограмів живої свині, 75-80 кілограмів забійної ваги, яким торгують на ринку. Для того, щоб сало наросло, то її потрібно годувати десь до року, а це ще 5 місяців, 4-5 місяців”.