Сала на ринках майже немає: у Харківській області відчувається дефіцит
В Україні продовжують зростати ціни на продукти харчування.
За останні кілька місяців цього року відчутно подорожчали хліб, яйця, риба, крупи, молоко та м’ясо. Крім того, українців почала неприємно дивувати вартість сала.
У Харківській області в місті Ізюмі зросла ціна на сало. Зокрема, шматок домашнього сальця, станом на 27 вересня, в середньому коштує 250-260 грн/кг і це при тому що його майже немає на прилавках м’ясних відділів. На залізничному ринку у Ізюмі пропозиція сала обмежена, – дефіцит.
Як розповідають господині на базарі: Ще одна причина подорожчання сала – відсутність продукту. Попит є, а самого сала майже не має. Ціна на сало вища ніж ціна на мясо, – додала вона.
Продавці пояснюють: селянам економічно невигідно вирощувати свиней на сало.
“Шість місяців – це вже може бути 100-120 кілограмів живої свині, 75-80 кілограмів забійної ваги, яким торгують на ринку. Для того, щоб сало наросло, то її потрібно годувати десь до року, а це ще 5 місяців, 4-5 місяців”.
Leave a Reply