Суп Езо Гелін чорбаси
Турецьке блюдо за 35 хвилин у Вас на столі.
Рецепт страви:
- Дрібно нарізаємо цибулю.
- Беремо каструлю для варіння супу, розтоплюємо в ній вершкове масло і підсмажуємо цибулю.
- В цей час промиваємо сочевицю, булгур і рис.
- Коли цибуля починає підрум’янюватися, додаємо до нього крупи і даємо прожаритися протягом 1 хвилини, постійно перемішуючи.
- Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
- Вливаємо 1,5 л води, солимо за смаком і залишаємо варитися на середньому вогні до розварювання всіх круп.
- На сковороді розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і обсмажуємо на середньому вогні близько хвилини, постійно помішуючи.
- До борошна додаємо 1 ополоник води з каструлі, гарненько перемішуємо і виливаємо назад в каструлю.
- Даємо супу знову закипіти, хвилини 3 варимо, періодично помішуючи.
- Додаємо м’яту і паприку.
- При подачі на стіл прикрашаємо блюдо четвертиною лимона і гілочкою зелені.
Продукти для страви:
- Сочевиця – ¾ склянки
- Булгур – 2 ст. ложки
- Паприка – 1
- Вода – 1,5 л
- Томатна паста – 2 ст. ложки
- Борошно – 3 ст. ложки
- Рослинна олія – 2 ст. ложки
- Цибуля – 1 середня цибулина
- Рис – 1 ст. ложка рису
- Вершкове масло – 2-3 ст. ложки
- Сіль – по смаку
- М’ята – 1
Харчова цінність в 100 г:
Калорійність-82,52 Ккал
- білки – 2,69 г
- жири – 3,99 г
- вуглеводи – 8,85 г.
Leave a Reply