Суп Эзо гелин чорбасы

Турецьке блюдо за 35 хвилин у Вас на столі.

Рецепт страви:

  1. Дрібно нарізаємо цибулю.
  2. Беремо каструлю для варіння супу, розтоплюємо в ній вершкове масло і підсмажуємо цибулю.
  3. В цей час промиваємо сочевицю, булгур і рис.
  4. Коли цибуля починає підрум’янюватися, додаємо до нього крупи і даємо прожаритися протягом 1 хвилини, постійно перемішуючи.
  5. Додаємо томатну пасту, перемішуємо.
  6. Вливаємо 1,5 л води, солимо за смаком і залишаємо варитися на середньому вогні до розварювання всіх круп.
  7. На сковороді розігріваємо рослинне масло, додаємо борошно і обсмажуємо на середньому вогні близько хвилини, постійно помішуючи.
  8. До борошна додаємо 1 ополоник води з каструлі, гарненько перемішуємо і виливаємо назад в каструлю.
  9. Даємо супу знову закипіти, хвилини 3 варимо, періодично помішуючи.
  10. Додаємо м’яту і паприку.
  11. При подачі на стіл прикрашаємо блюдо четвертиною лимона і гілочкою зелені.

Продукти для страви:

  • Сочевиця – ¾ склянки
  • Булгур – 2 ст. ложки
  • Паприка – 1
  • Вода – 1,5 л
  • Томатна паста – 2 ст. ложки
  • Борошно – 3 ст. ложки
  • Рослинна олія – 2 ст. ложки
  • Цибуля – 1 середня цибулина
  • Рис – 1 ст. ложка рису
  • Вершкове масло – 2-3 ст. ложки
  • Сіль – по смаку
  • М’ята – 1

Харчова цінність в 100 г:

Калорійність-82,52 Ккал

  • білки – 2,69 г
  • жири – 3,99 г
  • вуглеводи – 8,85 г.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.