Секрет прозрачного холодца - студня: как сваритьХолодець (холодне заливне) – це дуже неоднозначна страва. Одні його не їдять зовсім, зневажливо називаючи його “свининою в жиже”, а інші люди холодець просто обожнюють.

Прозорий холодець є гордістю кожної господарки, що поважає себе, або господаря. Щоб холодець вийшов прозорим необхідно дотримуватись кількох правил, що стосуються обробки м’яса, варіння бульйону та розкладання інгредієнтів у форму.

Як зробити холодець прозорим: секрет розгадано

Традиційною українською стравою на всіх святах вважається холодець. Але приготувати смачну, прозору і гарну страву виходить не у кожного. Ці поради допоможуть вам приготувати ідеальний холодець.

  • Вам необхідно купити свіже м’ясо курки, свинини або яловичини, без кісток і жив.
  • Перед приготуванням добре промийте м’ясо у холодній воді.
  • Виберіть для варіння каструлю великого розміру. Це дозволить м’ясу поступово готуватися, і не пригоріти.
  • Не варто класти у воду з м’ясом спеції, вони можуть пофарбувати її.
  • Додайте желатин. Перед використанням його потрібно на півгодини замочити в холодній воді, а потім додавати в киплячий бульйон.
  • Після того, як ви розкладете холодне в контейнери, його спочатку потрібно остудити при кімнатній температурі, а потім відправити в холодильну камеру. У холодильнику він остаточно застигне.

Хитрощі прозорого бульйону:

Додайте у воду пару столових ложок оцту. Він допоможе згорнутись білку, і вода стане прозорою.

На ніч залиште холодне в холодильній камері, а зранку ви зможете зібрати жир, який спливе нагору. Після його потрібно зібрати і прибрати з тарілки.

Бульйон потрібно процідити за допомогою марлі, і бульйон стане прозорим.

Ці поради допоможуть приготувати вам ідеальний холодець!