Ціни на м’ясо і сало зростають: шашлик дорожчає, сальце ще тримається
Ціни на сало і м’ясо до кінця 2024 року зростуть на 6-14% – попит є, але не великий. Порівнюємо ціни на сало і м’ясо: де вигідніше у Харківскій області.
У місті Ізюмі на базарі є чимало видів мʼяса та сала. Можна тут знайти свинину, яловичину та курятину. Для справжніх гурманів є шкіра та ніжки поросяток.
Скільки потрібно заплатити за м’ясо та як обрати свіже на базарі в Ізюмі – дізнавалися змі.
На Ізюмських ринках ціни на м’ясо та сало не зростають. Навпаки, ціни тримаються стабільно, в когось трішки дорожче, а в когось дешевше. Загалом на ринку ціна за кілограм свинини варіюється від 100 до 220 гривень. Сало ж коштує від 90 до 150 гривень.
Ось наприклад:
Свинячий п’ятачок на ринку коштує 10 гривень, вушка — 25 гривень за кілограм, а кістки продаються по 20 гривень.
Обрізочки — 100 гривень. М’ясні перехіднички для шашличків — 160 гривень, лопаточка — 140-150 гривень, шиночка — 150-170 гривень, ошийок і биток — по 180 гривень, гомілочки — від 60 гривень, задні частини —є і по 40 і по 60 гривень. Сальце — 75 гривень, крижовочка — 140 гривень, а спинка — 180-220 гривень. Все домашнє і дуже смачне.
Кілограм фаршу на ринку коштує від 130 до 140 гривень, а бутербродне сало — 120 гривень.
Впродовж літа ціни тримались фактично на одному рівні. У жовтні 2024 року м’ясо здорожчає в середньому до 10-20 гривень, говорять продавці (підчеревок, ребра, шашлик, ошийок).
Люди останнім часом не купують багато свинини, бо немає за що. Або ж обирають дешевшу альтернативу – курятину.
Leave a Reply