Найсмачніше печиво “за 5 копійок” із 90-х роківРЕЦЕПТ – Найсмачніше печиво “за 5 копійок” із 90-х років.

Просте домашнє печиво. У 90-х це печиво можна було купити майже в кожному кіоску, а зараз цей смак пам’ятають тільки ті, хто виріс у той час. Втім, цю ніжну, розсипчасту випічку гідно оцінять і ті, хто вперше її скуштує.

Час приготувння: 35-40 хвилин.

Інгредієнти:

  • Молоко – 80 мілілітрів,
  • Вершкове масло – 90 грам,
  • Цукор – 120–150 грам,
  • Яйце куряче – 1 штука,
  • Борошно – 300 грам,
  • Розпушувач – 1 чайна ложка,
  • Сіль – щіпка,
  • Ванілін – щіпка.

Приготування печива:

1. У каструлю налийте молоко, додайте цукор, щіпку солі та ваніліну. Поставте на плиту і розтопіть все, перемішуючи до однорідності.

2. У миску розбийте яйце, перемішайте віничком і поступово влийте теплу молочну масу.

3. Додайте трохи борошна з розпушувачем і перемішайте до однорідності.

4. Далі додайте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Покладіть у пакет і поставте в холодильник на 20 хвилин.

5. Викладіть тісто на робочу поверхню, підсипте борошно і розкачайте в лист товщиною до 1 см.

6. За допомогою формочок чи звичайної склянки виріжте заготовки для печива.

7. Викладіть на лист, застелений пергаментом. Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.

8. За бажанням готове печиво присипте цукровою пудрою.