Найсмачніше печиво “за 5 копійок” із 90-х років
РЕЦЕПТ – Найсмачніше печиво “за 5 копійок” із 90-х років.
Просте домашнє печиво. У 90-х це печиво можна було купити майже в кожному кіоску, а зараз цей смак пам’ятають тільки ті, хто виріс у той час. Втім, цю ніжну, розсипчасту випічку гідно оцінять і ті, хто вперше її скуштує.
Час приготувння: 35-40 хвилин.
Інгредієнти:
- Молоко – 80 мілілітрів,
- Вершкове масло – 90 грам,
- Цукор – 120–150 грам,
- Яйце куряче – 1 штука,
- Борошно – 300 грам,
- Розпушувач – 1 чайна ложка,
- Сіль – щіпка,
- Ванілін – щіпка.
Приготування печива:
1. У каструлю налийте молоко, додайте цукор, щіпку солі та ваніліну. Поставте на плиту і розтопіть все, перемішуючи до однорідності.
2. У миску розбийте яйце, перемішайте віничком і поступово влийте теплу молочну масу.
3. Додайте трохи борошна з розпушувачем і перемішайте до однорідності.
4. Далі додайте решту борошна і замісіть м’яке тісто. Покладіть у пакет і поставте в холодильник на 20 хвилин.
5. Викладіть тісто на робочу поверхню, підсипте борошно і розкачайте в лист товщиною до 1 см.
6. За допомогою формочок чи звичайної склянки виріжте заготовки для печива.
7. Викладіть на лист, застелений пергаментом. Випікайте у розігрітій духовці при 180 градусах 15–20 хвилин.
8. За бажанням готове печиво присипте цукровою пудрою.

Leave a Reply