Котлеты по-киевски

РЕЦЕПТ – Котлети по-київськи.

Існує кілька найпоширеніших версій появи цієї страви. Котлета по-київськи — страва української кухні, що поєднує паніровачні сухарики з відбивним курячим філе, в яке загортається шматочок вершкового масла. Це дуже смачні, соковиті та ароматні котлети.

На 2-х людей приготування: 75 хв. • 465 ккал.

Вам знадобиться:

  • 1 куряча грудка з кісточкою,
  • 60 грам вершкового масла,
  • 60 грам свіжого кропу,
  • 3-4 скибочки білого хліба,
  • Рослинне масло (олія),
  • Сіль,
  • 2 яйця,
  • Мелений чорний перець.

Приготування страви:

1. Курячу грудку помий, просуши паперовими рушниками. Розріж на дві частини, потім ще зроби розрізи, щоб збільшити площу філе. Злегка відбий, посоли, поперчи.

2. Зелень кропу помий, просуши. Дрібно наріж.

3. Змішай зелень з вершковим маслом. Сформуй з масла 2 ковбаски, загорни у фольгу і постав у морозильник на 1 годину. У білого хліба зріж корочку. Подрібни в крихту і підсуши в духовці.

4 яйця збий виделкою з сіллю. Виклади масло по центру філе, підверни його нижній край, потім скручуй філе зліва направо так, щоб котлета прийняла овальну форму. Вмочи її в яєчну суміш, потім обваляй в сухарях. Повтори ще раз.

4. Обсмажуй котлети у фритюрі 5-10 хв до золотистої скоринки. Можна посмажити на сковороді з великою кількістю масла.