Ніжний і хрумкий чурос
РЕЦЕПТ – Ніжний і хрумкий чурос.
Чурос – це популярна іспанська випічка у формі паличок або петельок з хрусткою скоринкою зовні і м’якою серединкою. Усе, що вам потрібно для тіста – це борошно, розпушувач, олія та гаряча вода, адже саме окріп надає тісту унікальної текстури.
Час приготування: 40 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- 1 склянка борошна;
- 1 склянка окропу;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч.л. розпушувача;
- 1 дрібка солі;
- 2 склянки олії для фритюру.
Приготування страви:
1. Змішати у великій мисці просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі.
2. Потім у невеликій каструлі поєднати склянку окропу разом з рослинною олією та дати закипіти.
3. Додати цю суміші до сухих інгредієнтів та швидко замішати гладке тісто.
4. Залишити тісто, щоб воно трохи охололо, а потім покласти у кондитерський мішок із насадкою у формі зірочки.
5. Розігріти олію для фритюру. Витискайте тісто з мішка в олію, відрізаючи шматочки тіста для чурос завдовжки близько 10 см. Смажити чурос до золотистого кольору з усіх боків.
6. Після цього викласти хрусткий чурос на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок олії.
7. Зверху можна посипати цукровою пудрою.
Leave a Reply