Ніжний і хрумкий чуросРЕЦЕПТ – Ніжний і хрумкий чурос.

Чурос – це популярна іспанська випічка у формі паличок або петельок з хрусткою скоринкою зовні і м’якою серединкою. Усе, що вам потрібно для тіста – це борошно, розпушувач, олія та гаряча вода, адже саме окріп надає тісту унікальної текстури.

Час приготування: 40 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна;
  • 1 склянка окропу;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ч.л. розпушувача;
  • 1 дрібка солі;
  • 2 склянки олії для фритюру.

Приготування страви:

1. Змішати у великій мисці просіяне борошно, розпушувач і дрібку солі.

2. Потім у невеликій каструлі поєднати склянку окропу разом з рослинною олією та дати  закипіти.

3. Додати цю суміші до сухих інгредієнтів та швидко замішати гладке тісто.

4. Залишити тісто, щоб воно трохи охололо, а потім покласти у кондитерський мішок із насадкою у формі зірочки.

5. Розігріти олію для фритюру. Витискайте тісто з мішка в олію, відрізаючи шматочки тіста для чурос завдовжки близько 10 см. Смажити чурос до золотистого кольору з усіх боків.

6. Після цього викласти хрусткий  чурос на паперовий рушник, щоб прибрати надлишок  олії.

7. Зверху можна посипати цукровою пудрою.