Чай с грушей и апельсиномРЕЦЕПТ – Чай з грушею і апельсином.

Чай з грушею і апельсином — зігріваючий чайний напій, що наповнює дім приємним ароматом. В цьому рецепті за смак відповідає не тільки якісний чорний чай, але і ломтики солодкої груші, м’якоть апельсина і його цедра, розтерта з сахаром у ступці. Заварюючи такий чай, враховуйте, що часу на нього вийде трохи більше, ніж на звичайний, адже напою знадобиться якийсь час, щоб настоятися разом з фруктами і цедрою, але результат буде того вартувати.

Час приготування: 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Груша 1 шт;
  • Апельсин 1 шт;
  • Лимон 20 г;
  • Чай чорний цейлонський 10 г;
  • Цукор коричневий 20 г.

Приготування:

1. Грушу розріжте на 4 частини. Видаліть серцевину і наріжте дольками. Збризніть лимонним соком. Розложіть по високим чашкам.

2. Приготуйте чай з чайного листа і 800 мл води.

3. Апельсин розріжте навпіл. Одну частину наріжте тонкими ломтиками і викладіть для подачі. З другої частини на дрібній терці натріть цедру апельсина.

4. Разітріть її в ступці з цукром. Гострим маленьким ножом виріжте м’якоть з нарізаного апельсина.

5. Додайте в кожну чашку апельсиновий цукор та м’якоть апельсина.

6. Залийте гарячим чаєм. Залиште на 2-3 хвилини і подавайте.