Татарський омлет – традиційна страваРЕЦЕПТ – Татарський омлет – традиційна страва.

Татарський омлет – традиційна страва. Татари подають його, як правило, після перших страв і прикрашають як сметаною, так і варенням – на смак. Таким чином, це одночасно і десерт, і друга страва. Ідеальний час для подачі омлету – сніданок. Адже ця страва досить калорійна, і потрібно встигнути витратити енергію за час до обіду.

Час приготування: 27 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яйця курячі – 3 шт.,
  • Молоко – 1 ст.,
  • Манна крупа – 3 ст. л.,
  • Масло вершкове – 100 г.,
  • Сіль та цукор – за смаком.

Приготування страви:

1. Курячі яйця добре вимити та вбити в миску. Переважно брати фермерські, тому що у них яскравіше жовток.

2. За допомогою віночка або вилки збовтайте яйця до однорідності.

3. Наступним кроком вилийте в миску молоко до яєць. Краще брати жирність не менше 2%, щоб омлетна маса не вийшла дуже рідка.

4. Вершкове масло розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі і вилийте до омлетної маси.

5. За смаком додайте сіль чи цукор. Якщо ви хочете, щоб ваш омлет був солодкуватим, можете додати щіпку ванільного цукру.

6. Тепер додайте манку і дайте масі трохи набрякнути хоча б 10 хвилин.

7. Форму попередньо слід змастити шматочком вершкового масла. Форму для випікання краще брати круглу, так омлет буде виглядати набагато апетитніше.

8. Залишилось вилити омлетну масу у форму та поставити в розігріту духовку. Час випікання складає 7 хвилин.

9. Готову страву можна подавати на стіл як у гарячому вигляді, так і коли вона трохи охолоне. Для більш ефектного вигляду прикрасьте омлет томатами і зеленню.

Смачного!