Таратушки на кефірі
РЕЦЕПТ – Таратушки на кефірі.
Таратушки на кефірі. Дуже смачний і нехитрий рецепт. Ці пампушки не залишать нікого байдужими. Особливо вони подобаються дітям. Коли немає бажання починати млинці, але потрібно кудись прилаштувати залишки кефіру, приготуйте пампушки-таратушки на сковороді – смачні, рум’яні те, що потрібно.
Час приготування: 30 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- 1,5 – ст. кефіру (або кислого молока),
- 1 – яйце,
- 3 ст. ложки цукру,
- 2 ст. ложки рослинної олії,
- 0,5 ч. ложки солі,
- 0,5 ч. ложки соди,
- Борошна близько 2-3 склянок (якщо тісто липне до рук, підсипати ще),
- За бажанням – пакетик ванільного цукру або 1 ст. ложку коньяку.
Приготування страви:
1. Замісити м’яке тісто (але щоб не прилипало до рук), накрити і залишити “відпочивати” на 20 хвилин.
2. Потім посипати стіл борошном, розділити тісто на 2 частини, з кожного розкочувати прямокутний пласт не тонше ніж 1 сантиметр.
3. Нарізати пласти на невеликі прямокутнички, усередині прорізати отвір, і через отвір вивернути таратушки, як хмиз.
4. Смажити з 2-х сторін на сковороді в досить рясному шарі розігрітої олії.
5. Масла має бути достатньо, але й не надто багато – при необхідності масло можна потроху підливати.
Смачного!
Leave a Reply