Таратушки на кефиреРЕЦЕПТ – Таратушки на кефірі.

Таратушки на кефірі. Дуже смачний і нехитрий рецепт. Ці пампушки не залишать нікого байдужими. Особливо вони подобаються дітям. Коли немає бажання починати млинці, але потрібно кудись прилаштувати залишки кефіру, приготуйте пампушки-таратушки на сковороді – смачні, рум’яні те, що потрібно.

Час приготування: 30 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • 1,5 – ст. кефіру (або кислого молока),
  • 1 – яйце,
  • 3 ст. ложки цукру,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 0,5 ч. ложки солі,
  • 0,5 ч. ложки соди,
  • Борошна близько 2-3 склянок (якщо тісто липне до рук, підсипати ще),
  • За бажанням – пакетик ванільного цукру або 1 ст. ложку коньяку.

Приготування страви:

1. Замісити м’яке тісто (але щоб не прилипало до рук), накрити і залишити “відпочивати” на 20 хвилин.

2. Потім посипати стіл борошном, розділити тісто на 2 частини, з кожного розкочувати прямокутний пласт не тонше ніж 1 сантиметр.

3. Нарізати пласти на невеликі прямокутнички, усередині прорізати отвір, і через отвір вивернути таратушки, як хмиз.

4. Смажити з 2-х сторін на сковороді в досить рясному шарі розігрітої олії.

5. Масла має бути достатньо, але й не надто багато – при необхідності масло можна потроху підливати.

Смачного!