Пісні картопляники з грибамиРЕЦЕПТ – Пісні картопляники з грибами.

Подавати зрази потрібно разом з нарізаною зеленню, свіжими чи тушкованими овочами, а також будь-якими пісними соусами на Ваш вибір. Особливо вони смачні з грибами. А ще раджу спробувати картопляники з грибами – схожі, але трішки інакші, ніж зрази. Пісні страви на Святвечір. Вийде не менш смачно та, що важливо, ситно. 

Час приготування: 60 хвилин для 3-х людей.

Інгредіенти:

  • Картопля – 1 кг.,
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • Шампіньйони стерилізовані 220 г. – ½ банки,
  • Кріп – невеликий пучок,
  • Часник – 1 зубчик,
  • Борошно – 3 ст. л.,
  • Рослинна олія для смаження,
  • Сіль, перець чорний – за смаком.

Приготування страви:

1. Відварити очищену картоплю до готовності, розім’яти в пюре і дати йому охолонути. Всипати в пюре просіяне борошно, посолити і поперчити, добре перемішати.

2. Для начинки дрібно нарізати цибулю та часник і обсмажити до золотисто-коричневого кольору. Викласти обсмажені овочі до стерилізованих грибів. Дрібно нарізати кріп і половину додати до грибів з цибулею. Посолити, поперчити і перемішати.

3. Розділити картопляну масу на 10 кульок. Додаючи 1 ст. л. начинки, сформувати картопляники.

4. Обсмажити картопляники на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки. Подавати гарячими, посипавши кропом.