Солодкі консервовані кавуни на зиму у літрових банках
РЕЦЕПТ – Солодкі консервовані кавуни на зиму у літрових банках.
З медом та пікантними прянощами – легкий рецепт солодких консервованих кавунів на зиму. Консервовані кавуни зберігають корисні властивості, а також бездоганний соковитий смак. Закуска сподобається дорослим та дітям. Щоб насолоджуватися соковитою червоною м’якоттю будь-якої пори року, обов’язково спробуйте цей рецепт.
Час приготування: 120 хвилин. Інгредієнти розраховані для приготування однолітрової банки.
Інгредієнти:
- Кавун – 500 г.,
- Мед – 1 ст. л.,
- Чебрець сухий – 1 гілка,
- Лимонна кислота – 0,5 ч. л.,
- Вода – 500 мл.,
- Кориця – 0,5 ч. л.,
- Гвоздика – 2 шт.
Приготування заготовки на зиму:
1. Наріж кавун на шматочки, почисти від кісточок. Гострі краї шкірки обріж.
2. Виклади на дно стерильної банки гілку чебрецю, гвоздику та зверху виклади шматочки кавуна. Їх не потрібно трамбувати, але слід укласти якомога щільніше.
3. Залийте банку з кавунами окропом, накрийте зверху стерильною кришкою і залиште так на 3-5 хвилин.
4. Злий воду в каструльку і додай прянощі та мед. Доведи маринад до кипіння, всип лимонну кислоту та розчини її.
5. Залий банку з кавунами гарячим маринадом.
6. Закрий банку стерильною кришкою і постав остигати, накривши рушником.
7. Зберігай мариновані кавуни в темному та прохолодному місці.
Leave a Reply