Варення з полуниці без варіння
РЕЦЕПТ – Варення із полуниці без варіння.
Подрібнюємо полуницю блендером на зиму без варіння. Заготівля полуниці на зиму передбачає подрібнення продукту та змішування його із цукром. Останній виступає у ролі природного консерванту, що дозволяє не варити масу. Смак ягід залишається свіжим, яскравим, як і колір та аромат.
Час приготування: 20 хвилин.
Інгредієнти:
- Полуниця – 3 кг.
- Цукор – 6 кг.
Приготування полуничного варення:
1. Полуницю залити достатньою кількістю води, промити і вийняти в друшляк, нехай стиче непотрібна волога.
2. Через пару хвилин видалити з кожної ягоди чашолисток, перебити в пюре блендером або пропустити через звичайну м’ясорубку. Додати цукор і перемішати.
3. Розкласти масу в за заздалегідь простерилізованим та просушеним банкам. Закупорити стерильними кришками і поставити на зберігання.
Завдяки великій кількості цукру таке пюре зможе спокійно зберігатися навіть при кімнатній температурі, хоча все ж таки краще не допускати перегріву банок.
Leave a Reply