Варенье из клубники без варкиРЕЦЕПТ – Варення із полуниці без варіння.

Подрібнюємо полуницю блендером на зиму без варіння. Заготівля полуниці на зиму передбачає подрібнення продукту та змішування його із цукром. Останній виступає у ролі природного консерванту, що дозволяє не варити масу. Смак ягід залишається свіжим, яскравим, як і колір та аромат.

Час приготування: 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Полуниця – 3 кг.
  • Цукор – 6 кг.

Приготування полуничного варення:

1. Полуницю залити достатньою кількістю води, промити і вийняти в друшляк, нехай стиче непотрібна волога.

Варенье из клубники без варки

2. Через пару хвилин видалити з кожної ягоди чашолисток, перебити в пюре блендером або пропустити через звичайну м’ясорубку. Додати цукор і перемішати.

3. Розкласти масу в за заздалегідь простерилізованим та просушеним банкам. Закупорити стерильними кришками і поставити на зберігання.

Завдяки великій кількості цукру таке пюре зможе спокійно зберігатися навіть при кімнатній температурі, хоча все ж таки краще не допускати перегріву банок.