Компот із полуниці
РЕЦЕПТ -Компот із полуниці.
Компот — це солодкий напій, це слово пішло від європейського десерту, ягід або фруктів проварених у цукровому сиропі. Якщо ви захотіли зварити компот – рецепт із полуницею саме те, що потрібно. Полуниця нагадає про літо, про тепло.
Час приготування: 25 хвилин для 3-х осіб.
Інгредієнти:
- 500 г. полуниці,
- 200 г. малини,
- 50 г. свіжої м’яти,
- 200 г. цукру,
- 1 лимон.
Приготування страви:
1. З лимона вийміть цедру та сік, змішайте разом із цукром. М’яту цілими гілками покладіть у каструлю, залийте склянкою води та проваріть 5 хвилин. Зачекайте, доки відвар охолоне і процідіть, викиньте гілочки. У відвар засипати ягоди, цукор із лимоном. Підігрійте все на середньому вогні та варіть до утворення густого сиропу. Потім залийте 3 л води і доведіть до кипіння.
2. Варити дуже довго не потрібно, щоб ягоди не розварилися, одразу вимикайте плиту та знімайте каструлю.
За таким же принципом можна приготувати будь-який компот із заморожених ягід: на основі вишень, чорної або червоної смородини, ожини.
Leave a Reply