Компот из клубникиРЕЦЕПТ -Компот із полуниці.

Компот — це солодкий напій, це слово пішло від європейського десерту, ягід або фруктів проварених у цукровому сиропі. Якщо ви захотіли зварити компот – рецепт із полуницею саме те, що потрібно. Полуниця нагадає про літо, про тепло.

Час приготування: 25 хвилин для 3-х осіб.

Інгредієнти:

  • 500 г. полуниці,
  • 200 г. малини,
  • 50 г. свіжої м’яти,
  • 200 г. цукру,
  • 1 лимон.

Приготування страви:

1. З лимона вийміть цедру та сік, змішайте разом із цукром. М’яту цілими гілками покладіть у каструлю, залийте склянкою води та проваріть 5 хвилин. Зачекайте, доки відвар охолоне і процідіть, викиньте гілочки. У відвар засипати ягоди, цукор із лимоном. Підігрійте все на середньому вогні та варіть до утворення густого сиропу. Потім залийте 3 л води і доведіть до кипіння.

2. Варити дуже довго не потрібно, щоб ягоди не розварилися, одразу вимикайте плиту та знімайте каструлю.

За таким же принципом можна приготувати будь-який компот із заморожених ягід: на основі вишень, чорної або червоної смородини, ожини.