Правила зберігання смачної квашеної капусти у власному соку
Правила зберігання смачної квашеної капусти, щоби не перекисала.
Навіть при зберіганні в холодильнику квашена капуста може зіпсуватися.
Причин, які пришвидшують цей процес, досить багато: впливають і посудина, і температурний режим, рецепт приготування капусти. Для того щоб заготівля зберігалася довше, досвідчені пані вдаються до деяких хитрощів.
Посудина
У пластикових контейнерах квашена капуста зберігається недовго. Найкраще тримати її у скляній банці. Підійде і емальований металевий посуд. Але важливо, щоби на емалі не було пошкоджень. Також буде потрібно гніт. У цих випадках квашена капуста без проблем може зберігатись близько півроку.
Температура
Вона має бути досить низькою. Оптимальна температура тривалого зберігання квашеної капусти – від 0 до + 4°C.
Корисні поради при приготуванні квашеної капусти
Ще один важливий момент: розсолу має бути стільки, щоб він повністю покривав шар капусти. Продовжити термін її зберігання можна, якщо налити зверху невелику кількість олії. Краще використовувати рафіновану: вона добре поєднується до смаку.
Щоб квашена капуста зберігалася довше, деякі господині додають у розсіл більше солі, а до самої капусти – ягоди журавлини. Вони не тільки роблять заготівлю смачнішою, а й містять речовини, які є натуральними консервантами.
Leave a Reply