Хранения вкусной квашеной капусты в собственном сокуПравила зберігання смачної квашеної капусти, щоби не перекисала.

Навіть при зберіганні в холодильнику квашена капуста може зіпсуватися.

Причин, які пришвидшують цей процес, досить багато: впливають і посудина, і температурний режим, рецепт приготування капусти. Для того щоб заготівля зберігалася довше, досвідчені пані вдаються до деяких хитрощів.

Посудина

У пластикових контейнерах квашена капуста зберігається недовго. Найкраще тримати її у скляній банці. Підійде і емальований металевий посуд. Але важливо, щоби на емалі не було пошкоджень. Також буде потрібно гніт. У цих випадках квашена капуста без проблем може зберігатись близько півроку.

Температура

Вона має бути досить низькою. Оптимальна температура тривалого зберігання квашеної капусти – від 0 до + 4°C.

Корисні поради при приготуванні квашеної капусти

Ще один важливий момент: розсолу має бути стільки, щоб він повністю покривав шар капусти. Продовжити термін її зберігання можна, якщо налити зверху невелику кількість олії. Краще використовувати рафіновану: вона добре поєднується до смаку.

Щоб квашена капуста зберігалася довше, деякі господині додають у розсіл більше солі, а до самої капусти – ягоди журавлини. Вони не тільки роблять заготівлю смачнішою, а й містять речовини, які є натуральними консервантами.