Тушкована картопля з фаршем та грибами
РЕЦЕПТ – Тушкована картопля з фаршем та грибами.
Тушкована картопля з фаршем та грибами – апетитна, ситна страва зі звичайних продуктів, для всієї родини! Це універсальне блюдо для будніх обідів і вечерь. Не вимагає великих енерговитрат. Ви відразу отримуєте і м’ясо, і гарнір — це зручно, так як не використовується зайвий посуд.
Час приготування: 90 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування страви:
1. Підготовка овочів: очистіть і наріжте дрібними кубиками моркву, цибулю та часник. Налийте в каструлю, глибоку сковороду чи сотейник із товстим дном 2–3 ст. л. олії, поставте на середній вогонь і дайте нагрітися.
2. Покладіть підготовлені овочі, трохи посоліть та готуйте, помішуючи, 10 хв.
3. Тим часом очистіть картоплю, наріжте середніми шматочками, покладіть у каструлю, залийте окропом із чайника, посоліть і варіть під кришкою на середньому вогні 15 хв. Злийте відвар у миску, він ще знадобиться.
4. Під каструлею збільшіть вогонь до максимального, викладіть фарш і обсмажте, весь час перемішуючи дерев’яною лопаткою і розбиваючи грудки, поки фарш не змінить колір.
5. Посоліть, поперчіть, додайте сухі трави, перемішайте і додайте томатний сік, томатну пасту і приблизно 2 склянки картопляного відвару. Перемішайте і тушкуйте під кришкою 20 хвилин іноді помішуючи.
6. Викладіть картоплю у соус, перемішайте та готуйте ще 10 хв.
7. Дрібно поріжте петрушку. Гриби наріжте скибочками та обсмажте спочатку на сухій сковороді з антипригарним покриттям на сильному вогні.
8. Додайте вершкове масло, трохи посоліть. Викладіть гриби і петрушку до картоплі з фаршем, перемішайте і готуйте ще 1-2 хвилини, після чого подавайте.
Leave a Reply