Тушкована картопля з фаршем та грибамиРЕЦЕПТ – Тушкована картопля з фаршем та грибами.

Тушкована картопля з фаршем та грибами – апетитна, ситна страва зі звичайних продуктів, для всієї родини! Це універсальне блюдо для будніх обідів і вечерь. Не вимагає великих енерговитрат. Ви відразу отримуєте і м’ясо, і гарнір — це зручно, так як не використовується зайвий посуд.

Час приготування: 90 хвилин.

Інгредієнти:

Приготування страви:

1. Підготовка овочів: очистіть і наріжте дрібними кубиками моркву, цибулю та часник. Налийте в каструлю, глибоку сковороду чи сотейник із товстим дном 2–3 ст. л. олії, поставте на середній вогонь і дайте нагрітися.

2. Покладіть підготовлені овочі, трохи посоліть та готуйте, помішуючи,  10 хв.

3. Тим часом очистіть картоплю, наріжте середніми шматочками, покладіть у каструлю, залийте окропом із чайника, посоліть і варіть під кришкою на середньому вогні  15 хв. Злийте відвар у миску, він ще знадобиться.

4. Під каструлею збільшіть вогонь до максимального, викладіть фарш і обсмажте, весь час перемішуючи дерев’яною лопаткою і розбиваючи грудки, поки фарш не змінить колір.

5. Посоліть, поперчіть, додайте сухі трави, перемішайте і додайте томатний сік, томатну пасту і приблизно 2 склянки картопляного відвару. Перемішайте і тушкуйте під кришкою  20 хвилин іноді помішуючи.

6. Викладіть картоплю у соус, перемішайте та готуйте ще 10 хв.

7. Дрібно поріжте петрушку. Гриби наріжте скибочками та обсмажте спочатку на сухій сковороді з антипригарним покриттям на сильному вогні. 

8. Додайте вершкове масло, трохи посоліть. Викладіть гриби і петрушку до картоплі з фаршем, перемішайте і готуйте ще  1-2 хвилини, після чого подавайте.