Тушкована салака в томатному соусі по-турецькіРЕЦЕПТ – Тушкована салака в томатному соусі по-турецькі.

Тушкована салака є корисною для організму. Вона містить безліч мінералів, яких людина найбільше потребує навесні або восени. Багато людей не купують таку дрібну рибу, тому що не мають рецептів її приготування. Як із недорогої риби зробити дуже смачну закуску.

Час приготування: 111 хвилин.

Інгредієнти:

  • Риба Салака – 200 гр.,
  • Вода – 100 мл.,
  • Сіль – 1 ст. л.,
  • Томатная паста — 1 ст. л.,
  • Оцет 6% – 1 ст. л.,
  • Морква – 1 шт.,
  • Рослинна олія – ​​30 мл.,
  • Перець запашний – 5 шт.,
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.,
  • Гвоздика – 5 шт.

Приготування страви:

1. Для приготування треба очистити рибу від голови, хвоста та нутрощів. Не забуваймо ретельно промити рибу, бажано в кілька етапів. Рибу попередньо потрібно трохи замаринувати. Промиваємо салаку, чистимо її і перекладаємо філе в глибоку миску.

2. Далі перекладаємо рибу в чисту тару та солимо. Наливаємо в тару із солоною рибою оцет і добре перемішуємо. Зверніть увагу, треба перемішувати рибу або лопаткою, або у гумових рукавичках, щоб уникнути впливу оцту. Ставимо у холодильник на 30 хвилин.

3. За цей час можна нарізати цибулю півкільцями, а моркву натерти на середній тертці. На сковороду виливаємо олію і підігріваємо на середньому вогні. Обсмажуємо цибулю протягом 3-4 хвилин до золотистого кольору. Кладемо до цибулі гвоздику та перець, продовжуємо смажити.

4. Додаємо моркву до цибулі, смажимо ще 4 хвилини, не зменшуючи вогонь.

5. В окремій мисці томатну пасту заливаємо водою приблизно 70 мл і ретельно перемішуємо.

6. Тепер на сковороду до цибулі та моркви викладаємо рибу, заливаємо її томатною сумішшю та доводимо до кипіння.

7. Після того, як страва закипіла, починаємо тушити її під кришкою протягом години.

8. В результаті ми маємо смачну закуску, яку можна подавати, як одну страву або з гарніром.