Домашня тушонка - смачна заготовка на зиму в банкахРЕЦЕПТ – Домашня тушонка – смачна заготовка на зиму в банках.

Тушонка один з найсмачніших продуктів, які заготовляють на зиму. Готувати її дуже просто, потрібно тільки духову шафу та скляні банки. І найголовніше, вибрати для страви найсвіжіше та нежирне м’ясо.

Час приготування: 180 хвилин.

Інгредієнти:

  • М’ясо – 1 кг.,
  • Сало – 0,5 кг.,
  • Сіль – 1 ст.л.,
  • Лавровий лист – 2 листки на банку,
  • Перець запашний – 5 горошин на банку,
  • Мелений перець за смаком.

Приготування закрутки:

1. Промийте м’ясо під напором та витріть паперовими рушниками. Зріжте шкурки та жилки і поріжте на шматки 6 см шириною.

2. Покладіть в миску, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте. Накрийте і залиште на 1 годину для маринування.

3. Помийте та простерилізуйте банки.

4. В кожну банку покладіть лаврушку та запашний перець. Зверху нещільно накладіть м’яса, не докладаючи 3 см до верху.

5. В духовку вниз поставте деко з водою, а посередині банки накриті залізними кришками без гумових ущільнювачів.

6. Ввімкніть духовку на 250 градусів, а коли закипить, зменште до 150 та тушкуйте 3 години. На сковороді витопіть жир з нарізаного сала на повільному вогні.

7. Дістаньте банки, залийте жиром, вставте гумові ущільнювачі в кришки та закатайте.Загорніть рушником до охолодження.

Термін зберігання в холодильнику 6 місяців.

Смачного!