Салат весенний - Заряд витаминовРЕЦЕПТ –  Салат весняний – Заряд вітамінів.

Салат весняний – Заряд вітамінів – рецепт вітамінного салату зі свіжих овочів. Після довгої зими хочеться отримати заряд вітамінів і оздоровитися. Смачний, корисний, легкий, освіжаючий салат з кислинкою. Він багатий мінералами, клітковиною, фолієвою кислотою, вітамінами.

Час приготування: 55 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Буряк – 2 шт. середнього розміру,
  • Сир Фета – 100-150 г.,
  • Часник – 2-3 зубчики,
  • Волоські горіхи – 2 ст. ложки,
  • Насіння льону – 1 ст. ложка,
  • Рукола – невеликий пучок (100 – 150 г.),
  • Лимонний сік – 1 ст. ложка,
  • Оливкова олія,
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування страви:

1. Буряк нам потрібно попередньо запекти, для цього овочі миємо, ретельно витираємо паперовим рушником і загортаємо кожен буряк окремо в харчову фольгу. Відправляємо буряки в розігріту до 200 ° С духовку на 50 хвилин.

2. Після чого дістаємо буряк, знімаємо фольгу і даємо охолонути.

3. Буряк, що остигнув, нарізаємо тонкими слайсами, часник дрібно січемо ножем і з’єднуємо все в глибокій ємності. Додаємо лимонний сік та оливкову олію. Сир Фета ріжемо невеликими кубиками та відправляємо до решти інгредієнтів. Горіхи смажимо на сухій сковороді та додаємо до салату. Солимо, перчимо салат, приправляємо його нарізаною руколою та насінням льону.

4. Ретельно все перемішуємо та приємного апетиту!