Шпроти в домашніх умовахРЕЦЕПТ – Шпроти в домашніх умовах.

Шпроти в домашніх умовах – шпроти легко і просто можна приготувати в домашніх умовах з кільки. За смаком та зовнішнім виглядом вони схожі на шпроти, які продаються в магазині. Так для цієї страви потрібно почистити рибу, запекти, а потім охолодити. Подавати як закуску на бутерброд чи з гарніром.

Час приготування: 75 хвилин.

Інгредієнти:

  • Кілька 0,8 кг;
  • Міцний чай 1 склянка;
  • Цибулеве лушпиння 2 жмені;
  • Рослинна олія 150 мл;
  • Рідкий дим (за бажанням);
  • Сіль, перець, лавровий лист за смаком.

Приготування страви:

1. Кільку вимити, видалити голову і нутрощі.

2. Беремо форму для випічки або деко, викладаємо на дно цибулиння цибулі та лавровий лист, посипати сіллю і перцем.

3. Розміщуємо шар кільки черевцем донизу, заливаємо все міцним чаєм без цукру та олією так, щоб рідини покривали рибу.

4. Зверху знову засипати цибулевим лушпинням.

5. Ставимо деко в духовку, розігріту до 150 градусів, потім знижуємо температуру до 100-120 градусів і запікати 60 хвилин.

6. Даємо шпротам охолонути і подаємо до столу.