Шпроти в домашніх умовах
РЕЦЕПТ – Шпроти в домашніх умовах.
Шпроти в домашніх умовах – шпроти легко і просто можна приготувати в домашніх умовах з кільки. За смаком та зовнішнім виглядом вони схожі на шпроти, які продаються в магазині. Так для цієї страви потрібно почистити рибу, запекти, а потім охолодити. Подавати як закуску на бутерброд чи з гарніром.
Час приготування: 75 хвилин.
Інгредієнти:
- Кілька 0,8 кг;
- Міцний чай 1 склянка;
- Цибулеве лушпиння 2 жмені;
- Рослинна олія 150 мл;
- Рідкий дим (за бажанням);
- Сіль, перець, лавровий лист за смаком.
Приготування страви:
1. Кільку вимити, видалити голову і нутрощі.
2. Беремо форму для випічки або деко, викладаємо на дно цибулиння цибулі та лавровий лист, посипати сіллю і перцем.
3. Розміщуємо шар кільки черевцем донизу, заливаємо все міцним чаєм без цукру та олією так, щоб рідини покривали рибу.
4. Зверху знову засипати цибулевим лушпинням.
5. Ставимо деко в духовку, розігріту до 150 градусів, потім знижуємо температуру до 100-120 градусів і запікати 60 хвилин.
6. Даємо шпротам охолонути і подаємо до столу.
Leave a Reply