Острый суп с лапшой

РЕЦЕПТ – Гострий суп із локшиною.

Швидка, ситна та корисна страва. Запускає обмін речовин завдяки гостроті. Добре зимовими вечорами. І дуже добре зігріває. Яскравий, пряний, в міру гострий суп з яєчною локшиною, курячим м’ясом і спеціями виходить дуже смачним і досить незвичайним. Такий суп відмінно урізноманітнить Ваш стіл.

Приготування: 35 хв. • 435 ккал. для 4-х людей.

Вам знадобиться:

  • 3 – філе курячих грудок без шкіри (близько 400 г),
  • 3 с. м. – свіжого кореня імбиру,
  • 1 – стручок червоного перцю чилі,
  • 2 – зубчики часнику,
  • 150 г. – локшини швидкого приготування,
  • 1 ст. л. – соєвого соусу,
  • 0,5 ч. л. – каррі,
  • Перець чорний мелений,
  • 1 – лайм,
  • 2 – яйця,
  • Сіль,
  • Зелень базиліка,
  • 1,3 л. – курячого бульйону,
  • 150 г. – грибів.

Приготування страви:

1. Корінь імбиру дрібно наріж. З чилі видали насіння і дрібно наріж. Часник почисти і дрібно наріж. Гриби відварити 2-3 хв у підсоленій воді і дрібно наріж. Філе помий, обсуши, розріж навпіл.

2. Налий курячий бульйон у велику каструлю, додай імбир, чилі, часник і доведи до кипіння. Поклади філе курки, зменш вогонь і готуй близько 15 хвилин, поки м’ясо не звариться.

3. Вийми куряче філе шумівкою, поклади на обробну дошку і дай охолонути. Залиш каструлю з бульйоном на вогні.

4. Кинь локшину та гриби в гарячий бульйон, додай соєвий соус, перемішай.

5. Наріж варене філе тонкими смужками. Поклади в суп разом із цедрою та соком лайма, посоліть, готуй при тихому кипінні 2 хвилини.

6. Яйця звари круто, почисти, розріж навпіл.

7. Додай у суп каррі, сіль та перець і акуратно розлий по тарілках.

8. У кожну порцію супу виклади половинку яйця та листя базиліка.