Гостра аджика з кетчупом Торчин – чилі
РЕЦЕПТ – Гостра аджика з кетчупом Торчін – чилі.
Варіацій рецептів гострого соусу існує безліч: аджика ароматна гостра та солодка, з мінімальним набором інгредієнтів або багатокомпонентна, для закриття на зиму або без варіння – коли соус можна приготувати в стислий термін, без стерилізації банок. Якщо хочеться здивувати гостей, можна приготувати аджику зеленого кольору із зелених помідорів.
Інгредієнти:
- 3,5 кг. – томатів,
- 0,7 кг. – зелених яблук,
- 0,7 кг. – цибулі,
- 0,3 кг. – часнику,
- 200 мл. – кетчупа Торчин «Чилі»,
- 140 мл. – рафінованої олії,
- 0,7 кг. – моркви,
- 0,5 кг. – болгарського перцю,
- 1,5 ч. л. – коріандру,
- 1,4 ст. л. – цукру,
- 1,4 ст. л. – солі.
Поради: Пробуйте додавати або міняти інгредієнти – волоські горіхи, кінза, шафран, майоран або м’ята додадуть нові оригінальні відтінки смаку. Найкраще готову аджику закочувати в маленькі баночки, наприклад, для гірчиці. Так соус не простоїть довго відкритим, а значить смак і гострота залишаться такими ж яскравими. Крім того, невелику баночку аджики зручно взяти як презент до столу для друзів чи рідних.
Приготування аджики з кетчупом Торчин:
1. Томати, яблука, цибулю, часник, моркву та перець помити, почистити і добре обсушити. У яблук видаляємо серцевину, перець очищаємо від перегородок та насіння. Подрібнюємо всі інгредієнти в м’ясорубці (можна також на тертці, кухонному комбайні або в блендері) і з’єднуємо з олією.
2. Готову масу поміщаємо у велику каструлю, ставимо на плиту. На сильному вогні доводимо до закипання, потім додаємо коріандр, цукор та сіль.
3. Готується аджика 1,5 години, після цього додаємо кетчуп та добре перемішуємо, продовжуємо варити.
4. Через 10 хвилин розкладаємо аджику в стерилізовані банки і відразу закриваємо.
5. Закриті банки потрібно перевернути і укутати на 12 годин. Після цього можна відправляти їх на зберігання або додавати до улюбленої страви.
Leave a Reply