Щі з фрикадельками
РЕЦЕПТ – Щі з фрикадельками.
Щи з фрикадельками – це смачна і проста в приготуванні страва, рецепт якої не вимагатиме від Вас складних інгредієнтів. Легкий та швидкий рецепт дозволить Вам приготувати смачний обід! Жодного бульйону – щі з фрикадельками з курячого фаршу.
Приготування: 40 хв. • 315 ккал. для 8-ми людей.
Вам знадобиться:
Фрикадельки:
- Фарш курячий 500 г.,
- Хліб (скибочки) 2 шт.,
- Молоко 1/2 скл.,
- Сметана 2 ст. л.,
- Цибуля 1/2 шт.,
- Часник (зубчики) 1 шт.,
- Сіль 3/4 ч. л.
Для супу:
- Вода 10 скл.,
- Картопля 3 шт.,
- Капуста (головка) 1/2 шт.,
- Масло вершкове 1 ст. л.,
- Цибуля 1 шт.,
- Морква 2 шт.,
- Селера (стебла) 2 шт.,
- Часник (зубчики) 2 шт.,
- Помідори 3 шт.,
- Солодкий перець 1/2 – 1 шт.
Рецепт приготування страви:
1. Налийте воду у велику каструлю і доведіть до кипіння. Додайте картоплю в киплячу воду.
2. Додайте тонко нашатковану капусту, приправити сіллю і перцем. Варіть при слабкому кипінні, поки готуєте інші інгредієнти.
3. На сковороді розтопіть вершкове масло. Додайте цибулю, моркву, селеру і часник. Приправте сіллю і перцем. Готуйте на середньому вогні близько 5 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
4. Додайте дрібно нарізані помідори і перець. Додайте трохи солі і тушкуйте ще 3 хвилини.
5. Додайте тушковані овочі в суп. Варіть при слабкому кипінні. Загальний час приготування овочів близько 20 хвилин.
6. Поки вариться суп підготуйте фрикадельки. Підсмажений хліб замочіть в молоці на пару хвилин. Змішайте з курячим фаршем, тертим на тертці цибулею, часником, сметаною. Приправте сіллю і перемішайте.
7. Вологими руками сформуйте невеликі фрикадельки і додайте в суп.
8. Готуйте ще 5-7 хвилин до готовності фрикадельок. Зніміть каструлю з плити.
Leave a Reply