Суп із свіжомороженої скумбрії
РЕЦЕПТ – Суп із свіжомороженої скумбрії.
Суп зі свіжомороженої скумбрії – рибні шматочки надають страві неймовірного аромату та насиченого смаку. Страву можна вважати дієтичною. Тут ідеально збалансовано всі компоненти. Простий і смачний супчик не зашкодить вашій фігурі і практично не забере часу на його виконання.
Порада: замість пшона в суп зі скумбрії можна покласти також рис, гречку або навіть перловку. Останню крупу, звичайно, слід попередньо замочити у холодній воді на кілька годин
Час приготування: 75 хвилин для 4 осіб.
Інгредієнти:
- Заморожена скумбрія 500 г;
- Питна вода 3 л;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Запашний перець горошком 2 шт;
- Цибуля 150 г;
- Морква 100 г;
- Рослинна олія 2 ст. л;
- Картопля 400 г;
- Пшоно 45 г;
- Сіль за смаком;
- Свіжі чорний перець за смаком.
Приготування страви:
1. Скумбрії дайте відтанути, потім вимийте її, випатрайте, з голови видаліть зябра. Розріжте тушку навпіл і покладіть у каструлю.
2. Залийте холодною водою скумбрію і доведіть до кипіння. Зніміть піну. Покладіть лавровий лист і запашний перець. Варити на слабкому вогні 40 хвилин. Дістаньте скумбрію шумівкою, бульйон процідіть.
3. Цибулю очистіть і порубайте. Моркву очистіть, вимийте та натріть на великій тертці. У сковороді нагрійте олію. Покладіть цибулю з морквою і помішуючи, смажте на середньому вогні 5 хвилин.
4. Картоплю чистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками. Пшоно промийте, періодично змінюючи воду (доки вона не стане прозорою). Бульйон, зварений із скумбрії, доведіть до кипіння.
5. Покладіть в бульйон пшоно і варіть 10 хвилин. Потім додайте картоплю та обсмажені овочі. Посоліть і поперчіть. Варити на слабкому вогні 15 хвилин.
6. М’якуш скумбрії розділіть на шматочки і розкладіть по порційних тарілках. У кожну налийте суп та подайте на стіл.
Leave a Reply