Суп из свежемороженой скумбрииРЕЦЕПТ – Суп із свіжомороженої скумбрії.

Суп зі свіжомороженої скумбрії – рибні шматочки надають страві неймовірного аромату та насиченого смаку. Страву можна вважати дієтичною. Тут ідеально збалансовано всі компоненти. Простий і смачний супчик не зашкодить вашій фігурі і практично не забере часу на його виконання.

Порада: замість пшона в суп зі скумбрії можна покласти також рис, гречку або навіть перловку. Останню крупу, звичайно, слід попередньо замочити у холодній воді на кілька годин

Час приготування: 75 хвилин для 4 осіб.

Інгредієнти:

  • Заморожена скумбрія 500 г;
  • Питна вода 3 л;
  • Лавровий лист 2 шт.;
  • Запашний перець горошком 2 шт;
  • Цибуля 150 г;
  • Морква 100 г;
  • Рослинна олія 2 ст. л;
  • Картопля 400 г;
  • Пшоно 45 г;
  • Сіль за смаком;
  • Свіжі чорний перець за смаком.

Приготування страви:

1. Скумбрії дайте відтанути, потім вимийте її, випатрайте, з голови видаліть зябра. Розріжте тушку навпіл і покладіть у каструлю.

2. Залийте холодною водою скумбрію і доведіть до кипіння. Зніміть піну. Покладіть лавровий лист і запашний перець. Варити на слабкому вогні 40 хвилин. Дістаньте скумбрію шумівкою, бульйон процідіть.

3. Цибулю очистіть і порубайте. Моркву очистіть, вимийте та натріть на великій тертці. У сковороді нагрійте олію. Покладіть цибулю з морквою і помішуючи, смажте на середньому вогні 5 хвилин.

4. Картоплю чистіть, вимийте і наріжте невеликими скибочками. Пшоно промийте, періодично змінюючи воду (доки вона не стане прозорою). Бульйон, зварений із скумбрії, доведіть до кипіння.

5. Покладіть в бульйон пшоно і варіть 10 хвилин. Потім додайте картоплю та обсмажені овочі. Посоліть і поперчіть. Варити на слабкому вогні 15 хвилин.

6. М’якуш скумбрії розділіть на шматочки і розкладіть по порційних тарілках. У кожну налийте суп та подайте на стіл.