Невеликі рисові пиріжки – Аранчіні
РЕЦЕПТ – Невеликі рисові пиріжки – Аранчіні.
Аранчіні – це традиційна страва, яка перекочувала до нас із сонячної Сицилії. Вона являє собою невеликі пиріжки круглої форми, сформовані з відварених рисових зерен, усередині яких – соковита і смачна начинка. Класичний рецепт аранчіні передбачає тільки наявність рису. Заправляти страву можна м’ясом, овочами, сиром моцарелла тощо.
Час приготування: 60 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Відварений круглий рис – 300 г. (1,5 склянки);
- Мʼясний фарш (можна будь-який, головне, не дуже жирний) – 180-200 г.;
- Зелень: петрушка (базилік) – 5-10 г.;
- Спеції – за смаком;
- Майонезний соус “Часниковий” – 100 г.;
- Твердий сир – 100 г.;
- Борошно – 3 столові ложки;
- Яйця – 2 шт.;
- Сухарі для панірування – 100 г. (близько 4 ст.л.);
Приготування страви:
1. До м’яса, пропущеного через м’ясорубку, додайте майонезний соус з часником, який додасть начинці ніжнішого смаку.
2. Додайте дрібно порубану зелень, спеції, змішайте все до однорідності.
3. Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою.
4. Рис змішайте з подрібненим на тертці сиром і просійте борошно. Зробіть із рису плоске коло, всередину якого помістіть м’ясну кульку і закрийте пиріжок.
5. Після формування аранчіні, обваляйте їх у борошні, яйці та нарешті – у подрібнених сухарях.
6. Смажте рисові кульки до появи легкої скоринки, а потім помістіть у духовку за температури 170 градусів на 15-20 хвилин.
Leave a Reply